Dijeta 04. srpnja 2013.

'Ponosna sam na 7 kilograma manje'

Mjer-Usp
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Katarina Jurica je u projektu ''Mršavimo zdravo s Modifastom'' izgubila 7,1 kg i smanjila opseg struka za 7 cm. Ono što je jako bitno za Katarinu je to da je smanjila indeks tjelesne mase za 3,6 što je rezultat zdravog mršavljenja. Iako je ovo tek početak, Katarina je postavila odlične temelje za nastavak dijete koju će uz savjete stručnog tima dalje provoditi sama uz podršku obitelji

'Jako sam zadovoljna s rezultatima, ispunili su moja očekivanja. Naravno, svjesna sam kako ovo nije kraj i planiram nastaviti sa zdravim mršavljenjem. Najbolji dio programa za mene je bilo vježbanje, o kojem sam, na vlastito čuđenje vrlo brzo postala ovisna. Prije sam samo odmarala, kada sam bila kod kuće svima sam govorila ''samo me pusti da ležim'', a sada uživam u treninzima i pozitivnoj energiji koju osjećam nakon svakog treninga. Također, zdravom mršavljenju je doprinijela pravilna prehrana i Modifast dijetni pripravci u kojima sam svakodnevno uživala i planiram ih i dalje koristiti', ispričala nam je Katarina J.

Završni komentar magistra nutricionista Nenada Bratkovića

Katarina Jurica je u proteklom periodu programa ''Mršavimo zdravo'', smanjila tjelesnu težinu za 7,1 kg, a to je rezultat njezinog izrazito pozitivnog duha, želje za promjenom prehrane, suočavanja s vlastitim pogreškama u prehrani, ispravljanja istih te stalnom tjelesnom aktivnošću i dobrim programom vježbanja.

Smanjenje tjelesne mase od 7,1 kg nije toliko bitno koliko činjenica kako su svi parametri kod nje postali stabilniji i imali trend pomaka u pravilnom, željenom smjeru. Tako se udio masnog tkiva u tijelu smanjio za 4,8 posto, dok se udio mišićne mase povećao za 1,8 posto. Dakle, svi izmjereni parametri ukazuju da je došlo do pravilnog mršavljenja, dok bi nasumična dijeta i smanjenje od 10 do 12 kilograma, što je obično slučaj u pogrešnim dijetama koje po defaultu zagovaraju široke mase – promašen. Indeks tjelesne mase se polako spušta, i trenutno pokazuje da je došlo do smanjenja za 3,6 indeksa.

Katarina je u tzv. ''krojačkom'' struku smanjila opseg za čak 7 cm, u donjem opsegu struka za 4,5 cm, a u bokovima za 3 cm

Dakle, kod nje je došlo do preraspodjele i mobilizacije masnog tkiva, što je rezultat treninga i pravilne prehrane. U nadolazećim mjesecima treba nastaviti ovim smjerom i ubrzati mršavljenje mjesečnim tempom od 3 do 4 kilograma, kao što je i bio slučaj u  protekla dva mjeseca, pri čemu Katarinin nadolazeći program mršavljenja treba potrajati još barem 10 mjeseci. Stoga, Katarina ima sve predispozicije da krene dalje u obračun s viškom kilograma, a njezina volja, pozitivan stav, kao i dosadašnji rezultati koji su stabilizirali metabolizam, će joj to zasigurno i omogućiti.

Prisjeti se Katarininih rezultata na prvom vaganju.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.