Dijeta Dijetni savjeti 12. prosinca 2016.

Objavljivanje fotografija na Instagramu pomoglo joj je da izgubi čak 33 kg

1/2
Foto: Instagram Zinzeta
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mlada žena iz Velike Britanije, Lobke Meulemeester, imala je problema s viškom kilograma, a zbog prekomjerne tjelesne težine postalo joj je teško obavljati svakodnevne poslove. Stoga je u siječnju prošle godine odlučila smršaviti.

"Nisam mogla ni vezati svoje vezice na tenisicama jer sam imala toliko veliki trbuh zbog kojeg se nisam mogla sagnuti", izjavila je Lobke za Self.

Također navodi da je sve to utjecalo i na njezino samopouzdanje. "Bla sam u depresiji. Prestala sam brinuti o svom cjelokupnom izgledu i mrzila sam pogledati se u ogledalu", dodaje Lobke. I ranije je pokušavala izgubiti na težini s različitim dijetama, ali nikada nije uspjela. Stoga je odlučila isprobati novu taktiku: otvorila je javni Instagram profil @lobs_ww_journey i obećala da će dokumentirati cijeli proces mršavljenja.

Tako je 3. siječnja 2015. godine objavila svoju prvu fotografiju na Instagramu, na kojoj nosi rozi sportski grudnjak i donje rublje. "Ne mogu vjerovati da sam stavila ovu fotografiju na društvenu mrežu, ali znam da neću zauvijek izgledati ovako", napisala je uz fotografiju.

"Vjerujem da to mogu učiniti ovaj put. Pokušavala sam izgubiti na tjelesnoj težini posljednjih 14 godina, a dijete uopće nisu funkcionirale jer sam postajala sve deblja i deblja. Sve to postalo je za mene obeshrabrujuće i neugodno. Vrijeme je da se moje život promijeni na bolje!", pisalo je u njenom prvom postu.

I Lobke je uspjela promijeniti svoj život na bolje. Od siječnja 2015. godine je izgubila 33 kilograma i dobila 87.000 Instagram sljedbenika. Kaže kako je uvjerena da su postovi na Instagram i podrška zajednice na ovoj društvenoj mreži zaslužni za njen uspjeh. "Pokušala sam toliko puta izgubiti težinu, ali nikada nisam imala podršku kao sada", rekla je Lobke. "Bilo je niz situacija u kojima sam pomislila na odustajanje, ali je podrška koju sam dobila bila je toliko velika da me ohrabrila da idem dalje. Ljudi su mi govori da sam inspiracija za njih, a to je upravo nevjerojatno", zaključila je.

Pročitaj kako je čitateljica Zdrave Krave uz vježbanje i podršku Facebook zajednice smršavila 14 kg

 

The girl on the left was unhealthy, unhappy, depressed, sad, in a dark place with no confidence. The one on the right , the complete opposite. I know the first question is : how do I start? I have such a long road ahead of me, I can't see the light at the end of the tunnel. It seems like such hard work, I don't think I can do it. Trust me , that was also how I felt. That's why my advice for you is to take one step at a time. One week at a time. Break up your goals, make them smaller. Before you realised it, you've made a big difference. All those small numbers add up. How did I do it? By just starting. By trying every day. I didn't stick to it one day? That's ok, i tried again the next day. It's not a race, it's a sprint. You will do it eventually, when you are ready. The trick is to never stop trying and don't be too hard on yourself. I to skipped the gym many of times for a take away instead. Theres been plenty of weeks where I maintained or gained. But I am getting their slowly. My journey isn't over yet either. I still have some road to cover. Together we can do it! Never ever give up! I lost weight with @weightwatchers , I'm 5ft5 #weightlossjourney #weightloss #weightlossmotivation #losingweight #fitnessmotivation #slimmingworld #beforeandafterweightloss #beforeandafter #iifym #weightwatchers #bodytransformation #fatloss #weightlosstransformation #fitgirls #instafitness #obesetobeast #progress #transformation #dieting #diet #fitlife #healthyliving #wls #determination #fitnessjourney #fitfam #fattofit #fitspiration #eatclean #fitnessmotivation

A photo posted by Lobke / Uk 🇬🇧 (@lobs_ww_journey) on

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.