Dijeta Dijetni savjeti 01. prosinca 2017.

Namirnice koje prema Weight Watchersima možeš jesti koliko želiš

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pratitelji projekta Weight Watchers, koji svim korisnicima nudi puni program mršavljenja, uz savjete, dijete i osobne trenere, imaju poseban sustav mjerenja vrijednosti hrane prema bodovima. Što manje bodova, obrok je više u skladu programa. Slijedi popis hrane s najmanje bodova.

"Mislim da ovaj sustav jako dobro funkcionira za većinu ljudi jer nudi način praćenja unosa hrane te uspoređivanja hrane prema broju hranjivih tvari u namirnicama, a ne samo kalorija", objašnjava Sonya Angelone, glasnogovornica Akademije nutricionizma i dijetetike.

Dnevnik_Dijeta Možda te zanima... Weight Watchers dijeta Dijeta

Ovo može biti malo demotivirajuće kada ti je dnevni cilj unesti 30 bodova, a komad čokoladne torte koji si namjeravala pojesti iznosi 25 bodova. Zato postoji hrana koja ima malo bodova i neće ti ispuniti dnevnu kvotu u jednom obroku. 

Ljuti umak

Ovaj pikantni sastojak na ljestvici bodova iznosi nula bodova, tj. ne iznosi ništa i možeš ga bez straha dodavati mesu, tjestenini i slično. Sama ga napravi prema vlastitom ukusu u obliku salse, sa začinima, ljutim papričicama i slično. 

Povrće

Nije toliko šokantna činjenica da unosom povrća nećeš skupiti previše bodova, a s nekim ćeš ostati i dalje na nuli poput mrkve, rajčice, zelenog graha, šparoga, brokula, luka, lisnatog povrća i rotkvice.

Voće

Još jedna vrsta namirnica koje iznose nula bodova. Weight Watchers ti granatiraju da voće možeš konzumirati bez straha od sakupljanja previše bodova, no postoji mjera, naravno. 

"Za razliku od povrća, kalorije u voću se mogu nakupiti", kaže Angleone. 

Tvrdo kuhana jaja

Savršena su kao brzinski obrok pun proteina ili dodatak jelima u kojima nema proteina. 

Možda te zanima... 5 namirnica uz koje ćeš ubrzati metabolizam i lakše gubiti kilograme Dijeta

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.