Dijeta Dijetni savjeti 09. rujna 2020.

Mirna Maras zbog štitnjače se odlučila na dijetu povremenim postom

Foto: Instagram/Denis Rajčić
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

TV voditeljica Mirna Maras Batinić 16 sati u danu pije samo čaj, vodu i kavu, a osam sati jede sve bez neke posebne selekcije. Tog režima se pridržava pet dna u tjednu. Mirna se za iznimno popularnu dijetu povremenim postom odlučila jer kaže da se bolje osjeća i jer je htjela napraviti nešto dobro za sebe.

Mirna je od mladosti imala problema sa štitnom žlijezdom te ju je na kraju i operirala. O svojoj dijeti povremenim postom je napisala:

"Htjela sam se uvjeriti da mi režim autofagije odgovara i sad kad to znam, dijelim s vama. Već dva mjeseca u režimu sam 16/8 - 8 h jedem (bilo što), a 16 h pijem samo vodu, čaj, kavu. Dva dana u tjednu napravim pauzu. Ne radim to zbog viška kilograma već zato što se puno bolje osjećam.

Rezultat: osjećam se bolje, imam više energije (što je za osobu bez štitnjače vrlo važno), ne osjećam se napuhano. Iako sam se toga najviše bojala, uopće nije teško izdržati tih 16 h. Istražite malo temu, zdravo je i važno za cijeli organizam."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Htjela sam se uvjeriti da mi rezim autofagije odgovara i sad kad to znam, dijelim s vama. Već dva mjeseca u režimu sam 16/8 - 8h jedem (bilo sto), a 16h pijem samo vodu, caj, kavu...dva dana u tjednu napravim pauzu🙆‍♀️👍😉 Ne radim to zbog viska kilograma vec zato jer se puno bolje osjecam.💛 Rezultat: osjecam se bolje, imam vise energije (sto je za osobu bez stitnjace vrlo vazno), ne osjecam se napuhano...i iako sam se toga najvise bojala, uopce nije tesko izdrzati tih 16h😊 Istrazite malo temu, zdravo je i vazno za cijeli organizam...👍 . . . #autofagija #food #eating #wayoflife #loveit #happy #energy #amazing #mylife #healthylifestyle 💜😊😃

A post shared by Mirna Maras Batinic (@mirnamaras) on

 

Povremeni post nije novost, a ljudi stoljećima prakticiraju post iz religijskih razloga. Također, ovaj način prehrane je čest kod zaposlenih ljudi, a i noćni odmor je svojevrstan tip posta. Ideja da bi razdoblje povremenog posta mogla poslužiti kao strategija mršavljenja novijeg je datuma, a već bilježi mnoštvo poklonika.

Do danas je razvijeno na desetke varijacija dijete povremenim postom, a osnovna ideja je značajno smanjiti ili posve izbjegavati unos hrane kroz period od 16 do 24 sata. Nakon restriktivne faze, slijedi od 8 do 24 sata normalnog energetskog unosa, ovisno o inačici dijete koju se prati. Sve verzije dijete povremenim postom imaju zajedničku tvrdnju da osim što dovode do gubitka kilograma i masnih naslaga, pomažu i u regulaciji razine šećera u krvi, usporavaju proces starenja te preveniraju nastanak bolesti srca i krvnih žila.

Možda te zanima... 'Uz povremeni post izgubila sam 40 kilograma u tri godine' Dijeta
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      elenaggg

      Tablete za mršavljenje - http://acaiberry900.lv Vjeruj mi, djeluje. Imam 32 godine, probala sam svega i to je jedini suplement u mojem životu, koji sam isprobala i koji stvarno iskopao kilograme i drži me iz daleka.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.