Dijeta Dijetni savjeti 07. siječnja 2019.

Keto recepti: 16 ideja za sve obroke u danu

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dijeta koja je obilježila 2018. je Keto ili Ketogena, bazira se na konzumaciji masti i proteina te vrlo niskom unosu ugljikohidrata, čime se tijelo dovodi u stanje da za energiju koristi vlastite resurse.

Sigurno ste čuli za keto dijetu koja je mnogima pomogla smanjiti broj kilograma i poboljšati ukupnu razinu energije u tijelu. Magija iza ketogene dijete je u smanjenom unosu ugljikohidrata. Zbog minimalnog unosa ugljikohidrata tijelo ulazi u stanje ketoze i koristi masti za proizvodnju energije. 

Ketogena dijeta omogućuje brzo topljenje masnih naslaga uz očuvanje mišićnog tkiva što je najčešće i cilj mnogih koji se odlučuju za ovaj tip prehrane. 

Kako bismo vam pomogli u pripremi obroka tijekom keto dijete, sastavili smo 16 recepata koji imaju viosok udio masti i proteina, te minimalan udio ugljikohidrata. 

Keto recepti za doručak

Doručak koji uvijek možeš jesti na Keto dijeti su jaja na razne načine, a mogu se kombinirati sa slaninom, šunkom ili tofuom ako si vegetarijanka. Ali, vjerojatno će ti takav doručak brzo dosaditi pa možeš isprobati recepte koje ti donosimo,

Zdravi zeleni smoothie 

Sastojci:

  • 1,5 šalica bademovog mlijeka
  • 30 grama špinata
  • 50 grama krastavaca
  • 50 grama celera
  • 50 grama avokada
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 10 kapi tekuće stevije
  • 30 grama proteinskog praha
  • 1/2 čajne žlice chia sjemenki
  • 1 čajna žlica matcha praha (prema želji)

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Priprema:

  • U blender dodaj bademovo mlijeko i špinat, na nekoliko sekundi uključi blender kako bi napravila mjesta za ostale sastojke.
  • Dodaj ostale sastojke i blendaj ih oko jedne minute dok ne postanu kremasti.
  • Možeš dodati čajnu žlicu matcha praha kako bi dobila kofeina.

Nutritivna vrijednost:

  • 375 kalorija
  • 25 grama masti
  • 30 grama proteina
  • 4 grama ugljikohidrata

Omlet iz pećnice

Odlična stvar jest da ovu smjesu možeš pripremiti i večer prije, prekriti ju folijom, staviti u hladnjak i ujutro će te čekati spremna za pečenje. Nadalje, ako se ne pojede sve, ostatke možeš čuvati u zatvorenoj posudi u hladnjaku - do četiri dana.

Sastojci:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/2 luka nasjeckanog na kockice
  • 1/2 srednje crvene paprike narezane na kockice
  • 1 1/2 žličice soli
  • 200 g špinata
  • 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg kopra (po želji)
  • 12 velikih jaja
  • 500 ml mlijeka
  • 1 žlica senfa
  • 1/4 žličice papra
  • 150 g drobljenog feta sira.

Priprema:

  • Pećnicu zagrij na 190 stupnjeva. Lim za pečenje premaži maslinovim uljem.
  • U velikoj tavi zagrij ulje na srednje jakoj vatri. Dodaj luk, papar i 1/2 žličice soli. Peci, povremeno miješajući, dok ne omekša, oko pet minuta.
  • Dodaj špinat i češnjak i pirjaj otprilike tri minute. Makni s vatre i umiješaj kopar.
  • Prebaci dobivenu smjesu u lim za pečenje i rasporedi ravnomjerno.
  • U veću zdjelu stavi jaja, mlijeko, senf, preostalu žličicu soli i papar te miješaj dok se svi sastojci ne sjedine. Prelij preko smjese špinata u posudi za pečenje. Ravnomjerno pospi fetom.
  • Peci dok vrh ne dobije lijepu zlatno smeđu boju.
  • Ostavi da se hladi pet minuta prije rezanja. 

Fritata s cherry rajčicama i skutom

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 100g skute
  • 20 g maslaca
  • 50 g mladog luka
  • 30 g ribanog ementalera
  • sol, papar
  • 100 g cherry rajčica
  • svježi krastavac
  • 2 mrkve
  • peršin
  • maslinovo ulje
  • limunov sok.

Priprema:

  • Krastavac za salatu nareži na kolutiće, a mrkvu očisti i naribaj. Dodaj sjeckani peršin, promiješaj i stavi salatu u hladnjak.
  • Očisti i sitno nasjeckaj mladi luk. Propasiraj skutu. Pomiješaj je s lukom, ribanim sirom i jajima. Začini solju i paprom.
  • Rajčice preprži na pola i stavi sa strane.
  • Zagrij u dubljoj tavi maslac dok ne postane boje lješnjaka, pa ulij smjesu od jaja. Izmiješaj drvenom kuhačom i lagano tresi tavu kako omlet ne bi zagorio. Kad se jaja malo stisnu, omlet okreni pomoću tanjura. Posloži rajčice i zapeci omlet do kraja i s druge strane.
  • Posluži toplo uz pripremljenu salatu začinjenu maslinovim uljem i limunovim sokom. Fritatu možeš nakon što se zapekla odozdo prevrnuti na tanjur, dodati još malo ulja u tavu, a zatim pustiti da sklizne u tavu te pržiti drugu stranu.
  • Umjesto ementaler sira, u omlet možeš staviti feta sir, koji će dati slanoću. Fini okus dat će i pršut nasjeckan na sitne komade.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Proteinske palačinke s limunom i borovnicom

Sastojci:

  • 1/3 šalice zobenih mekinja
  • 1/2 šalice borovnica
  • 5 bjelanjaka
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 2 čajne žličice naribanog limuna
  • sirup bez šećera
  • grčki jogurt
  • proteinski prah

Priprema:

  • Pomiješaj sve sastojke (osim sirupa) tako da dobiješ kompaktnu smjesu, koju ćeš zatim peći na prethodno zagrijanoj tavi.
  • Kad se na površini palačinke pojave mjehurići, vrijeme je za okretanje. Palačinka je gotova kada poprimi tamno zlatnu boju.
  • Gotove palačinke prelij sirupom.
 

Keto recepti za ručak

Za ručak je uvijek odličan izbor mesna, povrtna ili riblja juha kao predjelo, a za glavno jelo komad mesa i zeleno povrće poput brokule, cvjetače, prokulica, šparoga, gljiva, blitve. Ali, ako ti to dosadi i zaželiš se pizze, ovu za koju ti donosimo recept možeš jesti bez grižnje savjesti. Podloga za pizzu od bademova brašna i sira je slična običnom tijestu za pizzu po okusu i strukturi, a dodatna prednost je što ne stvara osjećaj težine u trbuhu.

LCHF Pizza

Sastojci za dvije osobe:

Tijesto:

  • 200 g naribane mozzarelle
  • 50 g krem sira (npr. abc sir)
  • 1 jaje
  • 1/2 čajne žličice morske soli
  • 90 g bademova brašna
  • žlica maslinova ulja
  • origano
  • bosiljak

Pizzu možeš nadjenuti čime želiš, a ovo je jedan od prijedloga:

  • umak od rajčice
  • sir Parmezan ribani
  • 2 tune iz konzerve
  • paprika narezana na kolutiće
  • rajčica narezana na kolutiće
  • luk
  • masline crne i zelene

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Priprema:

  • U posudi naribaj mozzarellu i dodaj krem sir.
  • Pomiješaj sireve, a ako imaš mikrovalnu ubaci sireve na 30 sekundi da se rastope.
  • U sireve dodaj jaje i mijesi dok ne dobiješ čvršću smjesu.
  • Zatim dodaj bademovo brašno i sol i još malo mijesi.
  • Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva Celzijevih.
  • S razvijačem tijesto razvuci između dva papira za pečenje, na debljinu od oko pola centimetra.
  • Tijesto premaži maslinovim uljem i peci desetak minuta.
  • Izvadi iz pećnice i stavi nadjev po želji te peci još 5 do 10 minuta.

Piletina ili puretina s povrćem

Sastojci:

  • 500 g purećih ili pilećih prsa
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • 2 žlice sojinog umaka
  • 2 žlice meda
  • 2 crvene paprike, nasjeckane na kockice
  • 2 žute paprike, nasjeckane na kockice
  • 3 mrkve, narezane glava brokule, izrezana na cvjetove
  • 2 crvena luka, narezana na kockice
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • sol, papar, češnjak u prahu

Priprema:

  • Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Lagano poprskaj lim za pečenje sprejom za pečenje ili ga namasti. Umjesto toga možeš na njega i postaviti papir za pečenje.
  • Stavi piletinu na lim za pečenje.
  • U maloj zdjelici umuti sezamovo ulje i umak od soje. Smjesu ravnomjerno premaži preko piletine.
  • Na lim za pečenje složi crvenu papriku, žutu papriku, mrkvu, brokulu i crveni luk. Prelij maslinovim uljem povrće i lagano ga promiješaj. Začini solju i paprom, češnjakom te drugim začinima po želji.
  • Peci dok povrće ne omekša i piletina bude potpuno pečena, 20 do 25 minuta.
  • Izvadi iz pećnice i ukrasi peršinom ili parmezanom!

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Piletina je jedna od namirnica koja sadrži sumporne aminokiseline koje u prevelikim količinama mogu biti štetne za zdravlje


Špageti od tikvica s češnjakom i maslinovim uljem

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 srednje tikvice
  • 2 žlice parmezana, naribanog
  • sol i papar, po ukusu

Kako napraviti špagete od tikvice?

Postoji nekoliko opcija i načina kako možeš napraviti špagete od tikvica. Na tržištu su dostupni napredni uređaji koji su specijalizirani za pripremu špageta od povrća, poput električnog spiralizatora. Međutim, znamo da malo tko u svojoj kuhinji ima jedan takav uređaj, pa je zasigurno dobra vijest da postoje mnogo pristupačniji i jednostavniji alati.

Jedna takva opcija je mali ručni spiralizator koji se koristi na principu šiljila za olovke. Julienne rezalica također može poslužiti za izradu špageta od tikvica. Riječ je o alatu nalik običnoj gulilici za povrće, no umjesto ravnog noža, Julienne rezalica ima cik-cak nož koji radi tanke trakice prilikom rezanja. Odlična stvar je što ovu rezalicu vrlo vjerojatno već imaš u kuhinji, a uz to je praktična i ne zauzima mnogo prostora. Uz pomoć ove rezalice možeš narezati najtanje rezance, a mana je što će ti za pripremu rezanca uz ovaj alat biti potrebno nešto više vremena.

Ako ne posjeduješ niti jedan od navedenih alata, preostaje ti običan kuhinjski nož. Ako se odlučiš na ovu posljednju opciju, vodi računa da rezanci budu približno jednakih veličina (i debljina), a za okus ne trebaš brinuti. Tikvice prepolovi na pola te svaku polovicu nareži po dužini na tanke ploške. Zatim ploške posloži jednu na drugu i reži ih po dužini kako bi dobila dugačke rezance. Bez obzira koju metodu odabereš, rezultat će biti jednako ukusan!

Priprema:

  • Napravi rezance od tikvica.
  • Zagrij ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodaj češnjak i pirjaj 30 sekundi.
  • Dodaj rezance od tikvica i okreći ih u tavi, oko jednu minutu, samo da se zagriju i lagano omekšaju, a zatim isključi vatru.
  • Pospi ih naribanim parmezanom, posoli i popapri po ukusu.
  • Još ih jednom promiješaj u tavi i posluži.

Pileća prsa u umaku od gljiva i senfa

Autroica recepta: Irena Matančić za missGastro.hr

Sastojci:

  • 4 komada pilećih prsa s kožicom
  • 200 g šampinjona
  • 1 češanj češnjaka, zdrobljen
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 3 žlice senfa
  • 1 žlica svježeg estragona (ili suhog)
  • 500 ml bijelog vina
  • 1 žlica brandyja Vrhnje za kuhanje (stavi koliko želiš)

Priprema:

  • Pileća prsa nasoliti i popapriti pa ih ispeći na zagrijanoj tavi, prvo stranu s kožicom - neka se lijepo zapeče, da dobije boju i bude hrskava; izvaditi ih na tanjur nakon što se ispeku.
  • U tavi gdje se peklo meso, popržiti luk dok ne omekša pa dodati gljive i češnjak i peći dok gljive ne dobiju lijepu boju
  • Dodati senf i estragon (ako ne volite estragon, možete primjerice staviti kadulju ili timijan, ovisno koji miris vam više odgovara) te zaliti sve vinom i brandyjem i ostaviti na najmanjoj vatri još nekoliko minuta - dok ne počne krčkati
  • U umak staviti pečeno meso i sve zajedno kuhati na najmanjoj vatri još 20 - 25 minuta, povremeno miješajući
  • Pred sam kraj kuhanja, dodati vrhnje za kuhanje, stavite količinu po želji Poslužite toplo

 

Keto recepti za večeru

Vrijede iste preporuke kao i za ručak, dakle komad mesa ili ribe plus povrće. A kada vam to dosadi možete napraviti ove ukusne muffine ili kruh s niskim udjelom ugljikohidrata. Kruh ili muffini su ukusni sami po sebi, ali po želji im možete dodati čokoladne mrvice ili sjeckane orašaste plodove.

Sastojci za 12 muffina ili jedan kruh:

  • 5 jaja
  • 1 šalica bundeve
  • ¼ šalice kokosovog ulja ili maslaca, omekšani
  • ½ šalice kokosovog brašna
  • 1 mala žlica sode za pečenje
  • 1 mala žlica ekstrakta vanilije
  • 1 do 2 žlice cimeta
  • ¼ šalice meda ili nekoliko kapi ekstrakta stevije

Upute za pripremu:

  • Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih.
  • Lagano podmaži posude za muffine ili posudu za pečenje 8x8 kokosovim uljem.
  • Stavi sve sastojke u zdjelu srednje veličine i pomiješaj s mikserom ili pjenjačom dok ne postane glatka.
  • Ako je tijesto previše gusto, dodaj malo kokosova mlijeka ili vodu, ali ne previše.
  • Podmaži kalupe za muffine ili posudu za pečenje i ulij smjesu.
  • Peci 13 do 18 minuta muffine, a kruh 20 do 25 minuta.

 | Author: Gulliver/Shutterstock/Instagram Foto: Gulliver/Shutterstock/Instagram

Salata od tune i povrća za dvoje:

Sastojci:

  • 400 g svježe rikole
  • 400 g cherry rajčica
  • 2 konzerve tune (112 g)
  • 4 jaja
  • 1 konzerva mahuna (mogu naravno i svježe)
  • 1 konzerva kukuruza (ako si na strogoj keto dijeti izostavi kukuruz op.a)
  • Inćuni
  • Sol, papar, maslinovo ulje
 

Postupak pripreme:

  • Tunu pripremiti u jednoj zdjeli – ocijediti je od vode u konzervi, posoliti, popapriti i staviti maslinovo ulje, sve lagano izmiješati (proizvoljno sa začinima).
  • Oprati rikolu i posložiti je na dno zdjele. Ocijediti mahune i kukuruz iz konzerve i početi slagati po rikoli. U tom trenu sve začiniti maslinovim uljem. Ne soliti jer će vam biti previše kad sve stavite.
  • Dodati cherry rajčice koje ste prije toga izrezali na polovice i posolili.
  • Na kraju dodati tunu i za ukras nekoliko inćuna po sredini te jaja koje ste prethodno skuhali, oljuštili i posolili staviti uz rubove zdjele. Još jednom po želji staviti na kraju maslinovog ulja.

Napomena: Dressing je proizvoljan no budući da je salata bogata nije potrebno ništa drugo nego maslinovo ulje.

Topla salata od paprika i patlidžana

Sastojci:

  • 2 crvene paprike
  • 2 žute paprike
  • 2 manja patlidžana
  • crveni luk
  • 1 i 1/2 dl ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • sok1/2 limuna
  • žličica soli
  • manja vezica peršinova lista
  • bosiljak
  • bijeli papar

Priprema:

  • Očisti paprike i nareži ih na kockice.
  • Patlidžanima oguli koru i nareži ih na komade podjednake veličine kao i paprike te nasjeckaj luk.
  • Zdjelu za pečenje premaži uljem, pa rasporedi pripremljeno povrće. Stavi ga u pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih, poprskaj s još malo ulja i peci oko 25 minuta povremeno miješajući.
  • Tijekom pečenja ga dodatno začini maslinovim uljem.
  • Kad omekša, izvadi iz pećnice i pusti da se malo ohladi.
  • Prebaci pečene patlidžane i paprike u zdjelu za salatu, dodaj nasjeckani češnjak i začinsko bilje, začini limunovim sokom, solju i paprom.
  • Sve dobro izmiješaj i posluži kao prilog mesnim jelima ili samostalni obrok uz bruschette ili lepinje.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Kremaste zapečene šparoge s češnjakom

Pečena šparoga sama je po sebi ukusna, ali kada uz nju dolazi i sir onda daje jedinstveni i očaravajući okus.

Sastojci:

  • 500 grama šparoga - ukloni tvrde krajeve
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 4 češnja češnjaka - samljevenog
  • 3/4 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 150 grama mozzarelle - usitnjene.

Priprema:

  • Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Lim za pečenje nasprejaj uljem i zatim na njega posloži šparoge. Ostavi sa strane.
  • U maloj zdjeli pomiješaj maslinovo ulje, češnjak, sol i papar. Smjesom premaži šparoge, a zatim ih protrljaj kako bi sa svake strane bile prekrivene smjesom. Peci 10-15 minuta.
  • Izvadi ih iz pećnice i posipaj ih mozzarellom.
  • Vrati u pećnicu i peci dok se sir ne otopi i dobije zlatnu boju, oko 4 do 5 minuta.
  • Po potrebi dodaj sol i papar. Posluži toplo.

Keto recepti za desert

Keto Snickers torta

Sastojci:

  • 100 g tamne čokolade, s minimumom od 70 posto kakaa
  • 4 žlice maslaca ili kokosova ulja
  • malo soli
  • 1/4 šalice maslaca od kikirikija
  • 1/2 čajne žlice ekstrakta vanilije
  • 1 žlica (3 g) cimeta
  • 1/4 šalice izlomljenog slanog kikirikija za dekoraciju

Priprema:

  • Otopi čokoladu, maslac ili kokosovo ulje (na pari ili u mikrovalnoj pećnici).
  • Stavi ih sa strane da se malo ohlade prije nego što počneš s daljnjom pripremom.
  • Dodaj ostale sastojke u čokoladu i maslac, sve sastojke osim lomljenog kikirikija i miješaj u blenderu dok se sastojci ne sjedine.
  • U malu posudu za pečenje izlij dobivenu smjesu, a nju prethodno obložite papirom za pečenje ili podmaži maslacem ili kokosovim uljem.
  • Pospi s izlomljenim kikirikijem ili nečim drugim primjerice s bademima i stavite u hladnjak. Kada se ohladi, izreži na kockice (trebat će ti oštar nož).

Savjet: Za masnoću možeš koristiti lješnjakov ili bademov maslac, također. Svakako se isplati iskušati i različite posipe poput lješnjak, preprženih sjemenki sezama, nezaslađene kokosove pahuljice.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Keto kolač s ricottom

Sastojci:

  • 120 grama omekšalog maslaca
  • 275 grama ili 1/3 šalice šećera
  • uzmi ksilitol ili eritrol za dijetnu verziju
  • 1 mahuna vanilije
  • 1/4 šalice limunove korice
  • 4 jaja odvojena i na sobnoj temperaturi
  • 240 grama ili 2 1/2 šalice bademova brašna
  • 300 grama ricotte
  • Nasjeckani bademi za ukrašavanje
  • Šećer u prahu za posipanje

Priprema:

  • Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva Celzijevih. Podlogu i stranice kalupa za tortu promjera 20 cm obloži papirom za pečenje i ostavi po strani.
  • Mikserom umuti maslac, 165 grama šećera, vaniliju i limunovu koricu i muti 8 do 10 minuta ili dok smjesa ne postane kremasta.
  • Polako dodaji žumanjke, jedan po jedan, nastavljajući mutiti dok se potpuno ne sjedine.
  • Dodaj bademovo brašno i muti dok se ne sjedini s ostatkom smjese. Na kraju dodaj ricottu.
  • U čistoj zdjeli ručnim električnim mikserom umuti bjelanjke dok ne postani čvrsti te dodaj šećer. Postupno dodaj preostali šećer smjesi s bjelanjcima i muti dok ne dobiješ čvrsti bijeli snijeg.
  • U prethodnu pripremljenu smjesu polako dodaj trećinu umućenih bjelanjaka, zatim dodaj i ostatak bjelanjaka polako miksajući sve zajedno.
  • Smjesu izlij u kalup za tortu. Površinu ukrasi bademovim listićima i peci 40 do 45 minuta ili dok ne postane čvrsta na dodir.
  • Ostavi je u kalupu dok se potpuno ne ohladi i pospi šećerom u prahu.

Keto sladoled

Sastojci:

  • 2 šalice mlijeka od kokosa iz konzerve
  • 1/3 šalice zdravog šećera ksilitol ili eritrol ili nekog drugog zaslađivača
  • prstohvat soli
  • 1 1/2 čajna žlica ekstrakta vanilije

Priprema

  • Miješaj mlijeko, sladilo, sol i ekstrakt vanilije. Ako imaš aparat za sladoled, pomiješaj sastojke u njemu.
  • Ulij smjesu u posudu za led i zamrznute kocke pomiješaj u blenderu velike brzine.
  • Nakon toga sladoled možeš jesti ili ga možeš zamrznuti kako bi dobila čvršću teksturu.
  • Zbog nedostatka konzervansa ili stabilizatora, keto sladoled je najbolje konzumirati isti dan kada je napravljen, ali može stajati zamrznut do mjesec dana.
  • Odmrznuti prije posluživanja.
 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Kolačići od kokosa

Sastojci:

  • ½ šalice maslaca ili kokosovog ulja
  • ½ šalice javorovog sirupa meda ili kokosovog šećera ili stevije
  • ¼ šalice kakao praha
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/3 šalice bademovog maslaca ili tahinija
  • 2-3 šalice isjeckanih pahuljice od kokosa

Priprema:

  • Otopi maslac ili kokosovo ulje u velikoj tavi. Umiješaj sladilo i kakao u prahu i kuhaj na laganoj vatri. Kuhaj 2 do 3 minute ili dok se ne pojave mjehurići, pazi da ti smjesa na zagori.
  • Ukloniti s vatre i dodaj vaniliju i bademov maslac i miješaj dok smjesa ne postane glatka. Dodaj dvije šalice kokosa i promiješaj.
  • Dodaj još kokosa ako je potrebno, dok smjesa ne postane nije gusta i pomalo mrvljiva, ali ipak konzistentna.
  • Koristi žlicu i stavljaj smjesu na papir za pečenje.
  • Stavi kekse pohranjene u hermetički zatvorenu posudu ili vrećicu za zamrzavanje u zamrzivač 15 minuta dok ne otvrdnu.

Savjet: Ako želiš ukrasi ih orasima ili koricom organskih naranči.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      andrekke2

      Tablete za mršavljenje - http://tonzes.com/slimhr.htm Skinula sam 24 kilograma u 4 I pol mjeseca. Nisam željela uzimati nikakve pilule,ali moja kćer mi ih je dala kao dar. Izgledam bolje,osjećam se bolje.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.