Dijeta 01. ožujka 2016.

6 navika koje troše kalorije

Tenke
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ne moraš svaki dan ići u teretanu kako bi potrošila kalorije. Mnoge svakodnevne aktivnosti mogu ti pomoći u tome, a za mnoge od njih nikada ne bi ni rekla da će sagorjeti čak stotinu kalorija. Malim životnim promjenama možeš potaknuti rad metabolizma i u svakom trenutku trošiti kalorije

Male sitnice za sagorijevanje kalorija

  • Izbjegavaj sjedenje - Ako na poslu pričaš telefonom ili dogovaraš nešto s kolegom iz drugog ureda, radije to radi stojeći nego sjedeći. Sjedenje također sagorijeva manju količinu kalorija, ali stajanje u prosjeku troši 33 posto više kalorija nego sjedenje.
  • Prošeći što češće - Prošeći poslije doručka ili na pauzi. Osim što je neprekidno dugo sjedenje loše za tvoju kralježnicu imišiće, šetnja potiče rad metabolizma. Šetnja od 20 minuta sagorijeva 100 kalorija a na tebi je da to vrijeme rasporediš tokom dana.
  • Koristi stepenice - Ako se ujutro ne rekreiraš i rastežeš, svakako koristi stepenice na izlazu iz zgrade i nemoj nikako čekati dizalo. Minuta svakog spuštanja ili penjanja po stepenicama sagorijeva sedam kalorija. Što si na višem katu, više kalorija ćeš potrošit.
  • Vozi bicikl - Ako imaš malo slobodnog vremena za vježbanje i sportske aktivnosti, iskoristi vrijeme koje utrošiš na putovanje od jedne točke do druge. Vozi se biciklom jer samo 15 minuta vožnje će sagorjeti čak 102 kalorije.
  • Naspavaj se - Ako si ikad pomislila da nedostatak sna nije mala stvar, sad ćeš se uvjeriti da je dobar san itekako bitan. Osim što spavanje je utječe na zdravlje i količinu energije tokom dana, adekvatan san smanjuje sklonost debljanju. Naime, stručnjaci tvrde kako se sklonost debljanju povećava za 23 posto ako spavate samo šest sati. Ako spavate samo pet sati, rizik se povećava za 50 posto pa čak do 70 posto ako spavate četiri sata dnevno.
  • Konzumiraj ljutu hranu - Jedi ljuto i osjetit ćeš vrućinu koja navire, a to pokazuje kako temperatura tvog tijela raste. To je odličan znak da tvoje tijelo gubi kalorije. Ne moraš jesti ljute papričice, dovoljno je dodati pola žlice ljute paprike u prahu jelima koje svakodnevno pripremaš.

Kako bi saznala koliko kalorija dnevno unosiš, klikni na naš brojač kalorija!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.