Dijeta 25. siječnja 2016.

Pogodi koje su naj dijete za 2016.

Ljeto-Mrsavljenje
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

US News & World Report, američka medijska tvrtka koja objavljuje različite analize, mišljenja i savjete za potrošače, objavila je ''ljestvicu'' najboljih dijeta za 2016. godinu. Za analizu je angažirala skupinu vodećih zdravstvenih stručnjaka koja je 38 najpopularnijih dijeta rangirala s obzirom na sedam kriterija, uključujući prehrambenu kvalitetu, utjecaj na tjelesnu masu te zahtjevnost za provođenje

Također, popularne dijete su rangirane i s obzirom na kategorije, poput ''najboljih dijeta općenito'', ''najboljih dijeta za mršavljenje'', ''najboljih dijeta za kontrolu dijabetesa'' i drugo.

DASH dijeta ne silazi s vrha ljestvice

Tako je najboljom dijetom općenito, kao i najzdravijom dijetom, ponovno proglašena DASH prehrana – dijeta koju su osmislila dva američka zdravstvena instituta s ciljem pomoći pojedincima s hipertenzijom. Odmah iza DASH prehrane, kao druga najbolja dijeta, ali i prva na listi dijeta koje je najlakše provoditi, smjestila se MIND-prehrana.  Zašto se toliko priča o DASH dijeti?

MIND prehrana prevenira Alzheimerovu bolest

MIND-prehrana osmišljena je tek prošle godine, a predstavlja kombinaciju DASH i tradicionalne mediteranske prehrane te joj je cilj pomoći u prevenciji neurodegenerativnih oboljenja, poput Alzheimerove bolesti.

Trećom najboljom dijetom proglašena je TLC-prehrana (Therapeutic Lifestyle Changes) koja vrlo uspješno pomaže sniziti razinu kolesterola u krvi. Nadalje, najboljom dijetom za mršavljenje proglašena je dijeta Weight Watchers, a najboljom dijetom za osobe s dijabetesom dijeta Ornish. Zanimljivo, kao dobrom dijetom za kontrolu dijabetesa pokazala se i prehrana za povećanje plodnosti, tzv. Fertility Diet.

Kako se riješiti onih 5 kilograma viška?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.