Dijeta 11. prosinca 2013.

Helena učvrstila tijelo i dobila mišiće!

Helenapg
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Helena Šimunec je na završnom vaganju u Vitaminoteci postigla odlične rezultate: smršavjela je tri i pol kilograma, povećala mišićnu masu i smanjila postotak masnog tkiva u tijelu. Helena je, kako kažu nutricionistice 'zategnula' cijelo tijelo, ali još važnije od dobrih rezultata, naučila je mnogo o pravilnom odabiru zdravih namirnica

Integralno brašno mi više nije neobično!

'Projekt Mršavimo zdravo' pružio mi je najbolji i najuspješniji poticaj do sada. Promijenila sam nezdrave navike, naučila puno toga o pravilnoj prehrani i odabiru zdravih namirnica. Kroz ovih sedam tjedana moja prehrana nije bila ispunjena nepoznatim i egzotičnim namirnicama, već ponajviše povrćem i integralnim žitaricama. Takav način prehrane promijenio je moj stav, ali i stav čitave naše obitelji prema hrani. Od sada više ne govorimo za integralno brašno da je "neobično" te smo obični bijeli kruh zamijenili integralnim. Također, moram pohvaliti Acai Detoxan kapsule koje sam svaki dan uzimala, odlično su mi odgovarale i dobro sam se osjećala cijelo vrijeme trajanja projekta'.

Uopće nisam osjećala glad

Ipak, najbolji dio projekta bilo je vježbanje u Body & Mind Studiu pilates. Tamo sam naučila razne vježbe za određenu skupinu mišića i probudila neke meni nepoznate mišiće. Jako mi se svidjela ljubaznost i vedrina cijelog tima, trenera Ivana, Svena, Alana i Mirele Anić. Vježbajući tri puta tjedno, svaki tjedan sam vidjela promjene na svom tijelu, a kroz sedam tjedana moji mišići su postali puno izdržljiviji i čvršći, a kondicija sve bolja. Cijeli projekt Zdrave Krave za mene je bio vrlo uspješan te nastavljam vježbati i hraniti se zdravo. Također, sviđa mi se što cijela dijeta kroz sedam tjedana nije bila rigorozna i nisam nikad osjećala glad te sam naučila kombinirati namirnice. Zdrava Krava će me podsjećati na moj uspjeh i bit će mi motivacija za daljnji napredak.

Komentar nutricionistice Mirje Jošić

Helenina trenutna težina je 65,9 kg, a indeks tjelesne mase je 21,8. Opseg struka iznosi 79 cm, a opseg bokova 76 cm. Helena je ostvarila gubitak od 3,3 kg, a ono što najviše veseli je da je izgubila oko 3,5 posto ukupnog masnog tkiva u tijelu, dok joj je mišićna masa porasla za 1,5 posto. Da se Helena ''utegnula'' pokazuje podatak opsega struka koji se od početne vrijednosti smanjio za 3 cm, a bokovi za 4 cm. Vjerujemo da je program 'Mršavimo zdravo' postavio dobre temelje pri usvajanju pravilnih prehrambenih navika koje će Helena dalje sama nadograđivati.

Komentar psihologa Hrvoja Malekovića

Helenin cilj bio je smršavjeti i zategnuti se i zadovoljna je postignutim. Najviše su joj pomogli savjeti nutricionistice, iako je neke već i sama znala. Izbacivanje slastica je bio ključan postupak. Također, važan faktor uspjeha je i obitelj, koja je bila uključena u cijeli pothvat vježbanja i promjene prehrane. Helena će se i u budućnosti truditi zadržati zdrave navike.

Helenine vježbe za čvrsto tijelo pogledaj ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.