Dijeta Dijetni savjeti 12. studenoga 2017.

Gledanje horora skida kile: Pogledaj koliko svaki od ovih filmskih klasika sagori kalorija

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nekim ljudima se otkucaji srca ubrzaju i počinju teško disati kada gledaju strašne filmove. Shodno tome jedno je istraživanje pokazalo kako upravo gledanje horor filmova može pomoći u tvojoj borbi s kilama - zašto ne probati?

Istraživači sa Sveučilišta u Westminsteru u jednom su eksperimentu otkrili kako u 90 minuta gledanja strašnih filmova možeš sagorjeti do 113 kalorija, što je ekvivalentno polusatnom hodanju.

Doktor Richard Mckenzie sa spomenutog Sveučilišta kaže da "Svaki od 10 filmova koji su bili testirani je povisio otkucaje srca kod ispitanika".

Kako se puls pojačava, i krv počne brže cirkulirati tijelom, ono osjeća i nagli udar adrenalina.

Adrenalin uzrokovan strahom pomaže smanjenju apetita

Ovo otpuštanje brzo djelujućeg adrenalina, kojeg aktiviraju nagli i kratki udari stresa (ovoga puta uzrokovani strahom), djeluje tako da smanjuje apetit, ubrzava metabolizam i na kraju, sagorijeva visoke razine kalorija. 

To naravno neće imati nikakav utjecaj na tvoje tijelo ako se prilikom gledanja trpaš slanim i masnim kokicama, slatkišima i sličnim grickalicama koje možeš kupiti u kinu ili si napraviti doma 'za uz film'. Probaj radije sa zdravi varijantama kokica ili drugih grickalica. 

Kikiriki_2 Možda te zanima... Saveznik u mršavljenju i još 4 dobra razloga za grickanje kikirikija Dijeta

Ovo istraživanje pokazuje kako bi najlakše (možda ne najlakše ako se stravično bojiš horor filmova) mogla potrošiti te kalorije u svom dnevnom rasporedu, pa ako si dovoljno ustrajna, prosjedi kroz cijeli film bez obzira koliko krvi, sjeckanja i serijskih ubojica ima u njemu. 

Koji su filmovi bili najuspješniji u skidanju kila?

Iako je broj prosječnih sagorenih kalorija iznosio 113, neki su filmovi ipak intenzivnije prestrašili ispitanike pa se broj sagorenih kalorija popeo.

Filmska adaptacija knjige Stephena Kinga, 'Isijavanje', dosegla je prvo mjesto u mršavljenju strašenjem - ispitanici uspjeli potrošiti čak 184 kalorije prilikom gledanja.

Najpoznatiji morski krvolok Stevena Spielberga, 'Ralje', 'istopio' je sa svojih gledatelja čak 161 kaloriju, a uznemirujući 'Egzorcist' njih 158.

Na listi su slijedili 'Alien', 'Slagalica strave', 'Noćna mora u Ulici brijestova', 'Paranormalna aktivnost', 'Vještica iz Blaira' te 'Teksaški masakr motornom pilom'.

Zamisli što bi tek mogla napraviti sa sobnim biciklom i maratonom ovih filmova?

Kokice_1 Možda te zanima... 5 dobrih razloga zbog kojih možeš jesti kokice bez grižnje savjesti Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.