Dijeta Dijetni savjeti 08. siječnja 2017.

Saveznik u mršavljenju i još 4 dobra razloga za grickanje kikirikija

Kikiriki_2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Snižava kolesterol, neprženom kikirikiju, odnosno onom u kori, nisu industrijski dodane masnoće i soli pa je samim tim prirodna i zdrava namirnica koja ima brojna nutritivna svojstva. Kikiriki je bogat zdravim masnoćama koje snižavaju štetni kolesterol, te tako štite srce i kardiovaskularni sustav.

  • Uravnotežuje šećer - jedna studija je pokazala da unos kikirikija ili maslaca od ovih plodova u organizam može uravnotežiti razinu šećera u krvi i tako spriječiti razvoj dijabetesa tipa 2.
  • Smanjuje glad - kikiriki je jedna od najzdravijih grickalica. Krasi ga bogat okus, a odličan je saveznik u mršavljenju. Ako osjetiš glad između obroka, zaboravi na čokoladu i čips radije posegni za ovom slasnom grickalicom.
  • Poboljšava pamćenje - ove grickalice su odlična hrana za mozak jer sadrže vitamin B3 koji potiče rad cijelog organizma i pamćenje.
  • Bogatstvo nutrijenata - dozrijevanje ploda u zaštitnoj ljuski omogućava kikirikiju da zadrži sve hranjive tvari, uključujući i važne minerale poput cinka i željeza što doprinosi zdravlju cijelog organizma.

Namaz od kikirikija smanjuje rizik od raka dojke

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.