U posudu stavi slanutak i nalij toliko vode da bude prekriven, pa začini s paprom i soli. Na maslinovom ulju (na 3 žlice ulja) dodaj očišćeno narezano lišće špinata, posoli i kad povene makni s vatre.
Na preostalom ulju poprži kockice kruha, oko pet minuta, dodaj protisnuti češnjak, origano i mljevenu čili papričicu. prebaci u multipraktik i zajedno s octom umješaj u kremu. Dodaj je slanutku i ubaci šafran koji si rastopila u četiri žlice kipuće vode. miješaj dok se ne zagrije, začini solju i paprom, ubaci špinat, po potrebi dolij još vode, prokuhaj i pospi mljevenom paprikom.
Sastojci:
- 400 g slanutka iz limenke
- 6 žlica maslinovog ulja
- 500 g špinata
- 75 g kruha bez kore
- 3 češnja češnjaka
- prstohvat mljevenog kumina
- origano
- mljevena čili papričica
- žličica crvenog vinskog octa
- prstohvat šafrana
- mljevena paprika
- sol
- papar