Dijeta Dijetni savjeti 20. listopada 2016.

Savjeti uz koje se možeš riješiti podbratka i bucmastih obraza

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tri su najčešća uzroka zbog kojih se na licu i podbratku skupljaju masne naslage: pretilost ili debljanje, starenje i zadržavanje tekućine. Najbrža metoda da se riješiš neželjnog podbratka ili punašnih obraza je liposukcija, ali ako nisi za ovako invazivnu metodu postaje i drugi načini.

  • Pij više vode - doznaj koliko ti vode treba u skladu s tvojom visinom i težinom dnevno i drži se toga jer se nedostatak vode odražava kao nadutost u licu i rukama. Ovdje provjeri koliko vode treba tvome tijelu.
  • Jedi zdravo - ograniči unos nezdravih masnoća, pržene, pohane i jako slane hrane. Ako jedeš zdravu hranu poput integralne tjestenine, riže, kruha, nemasnog mesa, voća i povrća, a svejedno imaš problema s viškom kilograma pripazi koliko kalorija unosiš i jedi hranu koja sadrži dosta vlakana jer su ona odgovorna za dobru probavu. Osim toga daju osjećaj sitosti pa ćeš biti manje gladna. Pogledaj primjer jelovnika za zdravo mršavljenje.
  • Radi ciljane vježbe - zadrži zrak i napuši obraze (kao kad pušeš balon). Potom premještaj zrak iz obraza u obraz, dok ne ostaneš bez daha. Potom udahni i izdahni. Vježbu ponovi tri puta. Postoje i druge vježbe za lice koje možeš pogledati ovdje, ali one će prvenstveno pomoći da lice održiš čvršćim i mlađim, a kad je salo u pitanju ono može otići jedino s gubitkom kilograma.
  • Radi kardio i vježbe snage - ako ih budeš radila redovito i pazila na prehranu gubit ćeš kilograme u cijelom tijelu, ali i u vratu i licu.

Više o tome kako vježbanje utječe na cijelo tijelo doznaj ovdje.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      elenaggg

      Tablete za mršavljenje - http://acaiberry900.lv Skinula sam 24 kilograma u 4 I pol mjeseca. Nisam željela uzimati nikakve pilule,ali moja kćer mi ih je dala kao dar. Izgledam bolje,osjećam se bolje.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.