Dijeta 10. srpnja 2012.

Davor je izgubio 10 kg i 10 cm u struku

Prije_Poslije_Davor_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Na kraju projekta 'Mršavimo zajedno' Davor Meštrović postigao je sjajne rezultate, izgubio je deset kilograma i deset centimetara u struku. Sandra Krstev Barać, nutricionistica iz Vitaminoteke rekla je da se Davor zahvaljujući tom velikom napretku više ne kategorizira kao pretila osoba

Na početku projekta Davor je na svojih 176 centimetara visine imao 94 kilograma, tako da je sad s 84 kilograma izuzetno zadovoljan, osobito zato što su mu i noge koje je on smatrao svojom kritičnom zonom postale znatno vitkije.

Pohvale stručnjaka

'Davor je u 12 tjedana koliko je trajao program napravio veliki posao. Osim sjajnih rezultata koje je postigao, pohvalno je što se odrekao loših navika poput redovnog uživanja u čokoladi i masnim grickalicama, koje su djelomično i dovele do gomilanja kilograma.

Davorovi obroci sada su raznolikiji i uravnoteženiji, a kako bi postignuti uspjeh i održao važno je da usvojene pravilne prehrambene navike i dalje prakticira’, objasnila je Sandra Krstev Barać.

Na završnom pregledu u Poliklinici Sunce liječnici su ustanovili da je Davor izgubio masno tkivo, a dobio mišiće: 'Davor ima veliki gubitak masnog tkiva u struku od čak 10 cm i 9,5 cm u bokovima.  Redovitost u vježbanju dovela je do gubitka masnog tkiva, a dobitak mišića je više nego očit', rekla je liječnica Marijana Kraljević Šmalcelj. Također, laboratorijski nalaz pokazao je normalizaciju ukupnog i LDL kolesterola.

Ne odustaje od zdravih navika

Davor kaže da sada treba paziti na dvije stvari: 'Trebam nastaviti trenirati tri puta tjedno, ali i u tjedni raspored dodati još dva dana neke fizičke aktivnosti, vožnju bicikla s djecom ili pješačenje na Sljeme. Druga stvar se odnosi na prehranu, a to znači da se trebam nastaviti hraniti kao tijekom programa. Kao nagradu sebi samom naručio sam iz Amerike nekoliko pari Abercrombie and Fitch bokserica.'

Zbogom kolači

 

Davor je tijekom programa 'Mršavimo zajedno' iz razgovora s psihologom Igorom Černešekom shvatio da su kolači njegov problem: 'Igor je osvijestio moju strast prema kolačima i jednostavno mi rekao ako nastavim jesti kolače da ću biti debeo. Rekao mi je da biram hoću li uživati u nošenju svojih najdražih traperica ili jedenju eklera i krafni.

Od tog razgovora nisam pojeo niti jedan kolač. Čak imam osjećaj da je Igor bio toliko dobar i uvjerljiv da do smrti više neću jesti kolače.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.