Dijeta Dijetni savjeti 16. rujna 2016.

Četiri istraživanja o mršavljenju, možda budu od koristi

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako se kuhana leća doda u sve obroke u danu (odnosno najmanje u tri) omogućit će ti da smršaviš više od sedam kilograma u deset tjedana, otkrilo je istraživanje Sveučilišta u Ilinoisu. Ova mahunarka iznimno je bogata aminokiselinom leucinom, koja učinkovito i brzo razgrađuje masnoće.

Proteini su važni jer grade mišiće koji troše energiju - žene koje su u potpunosti eliminirale ugljikohidrate iz prehrane dva dana u tjednu a ostale dane jele normalno uspjele su smršavjeti 4, 5 kg, dok su one na mediteranskoj dijeti smršavjele 2, 5 kg, pokazala je studija Gensis Prevention centra u Manchesteru.

Vinoljupci imaju manje sala - čaša crnog vina na dan sprečava nakupljanje masnoća oko trbuha, a za to je zaslužan antioksidans resveratol, koji inhibira razvoj masnih stanica, otkrilo je istraživanje na Sveučilištu Alberta.

Uz manje tanjure hlače ćeš uvijek zakopčati - iako su danas tanjuri tri centimetra veći nego prije 100 godina (promjera 30 cm), manje posuđe natjerat će te da jedeš manje. Istraživanje sa Sveučilišta Cornell pokazalo je da su ljudi jedući s tanjura promjera 25 cm, mislili da jedu 22 posto više nego što su zaista jeli.

Pročitaj ispovijest glumca koji je mršavljenje usporedio s borbom protiv alkoholizma.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.