Dijeta 25. ožujka 2010.

Boris rekao 'ne' čokoladi

Boris-Polica
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Boris je nakon osam tjedana stroge dijete i napornih treninga, od nutricionistice dobio dozvolu da jede čokoladu, ali je ipak stoički odbio. Kako sam kaže, slatko mu više ne treba, a najveće otkriće mu je proteinski shake nakon treninga koji mu smanjuje osjećaj gladi

'Iako mi je u novom jelovniku dopuštena čokolada, ja je ne pojedem jer mi ne treba slatko. Jela su jako ukusna, a nutricionisti su mi dodali i proteinski shake kako bih imao više proteina.  Shake je jako ukusan, a ako ga popijem poslije treninga onda nisam gladan do idućeg dana.

'Najdraži novi obrok definitivno mi je file ribe po želji pripremljenje na žaru, krumpir salata i povrće na lešo'.

'Sa treningom visokog intenziteta kojeg mi Domagoj drži zadnjih dana gubim po 800 kalorija na sat i prezadovoljan sam'.

Pročitaj kako Boris vježba na otvorenom...

Mišljenje nutricionista

Nutricionistica Sandra Krstev Barać objasnila je zašto je napravila neke promjene u Borisovom jelovniku.

'Budući da je vrlo teško dulje vrijeme držati se istog plana prehrane baš kao i u normalnoj prehrani i u dijeti je poželjno otprilike svaka 2 mjeseca načiniti preinake. Također, ako određeni jelovnik više ne daje rezultate to može bit znak da su se energetske potrebe osobe promijenile i da je vrijeme za novim jelovnikom'.

'Naravno, i svaka promjena u tjelesnoj aktivnosti ili navikama iziskuje novi jelovnik jer svaka promjena životnog ritma i situacije znači i drugačije potrebe za energijom i hranjivim tvarima', objasnila je Sandra.


Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.