Dijeta Dijetni savjeti 03. siječnja 2017.

Ako si se udebljala nemoj raditi ovih pet stvari

Dijeta-Debljina-Jabuka1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ne preskači obroke - odluka poput one “od danas više ne večeram” potpuno je pogrešna. Preskakanje obroka neće ti pomoći da smršaviš. Naprotiv, zbog ove loše odluke možeš se dugoročno dodatno udebljati.

Dokazano je kako konzumacija pet malih obroka dnevno stabilizira razinu šećera u krvi i maksimalno smanjuje osjećaj gladi. Kad god osjetiš snažnu glad popij čašu vode i grickaj zdravo.

  • Ne kažnjavaj se - često poziranje pred ogledalom u premalim trapericama s očajem i tugom u očima ili pak demonstriranje “pojasa” oko struka prijateljicama neće ti pomoći da smršaviš, već će te dodatno uzrujati što te može navesti da jedeš iz očaja. Prihvati trenutno stanje (za sada) i kreni u izradu plana kako vratiti stare kilograme.
  • Ne “visi” na vagi - ključ pametnog i zdravog mršavljenja krije se u dosljednosti i strpljenju. Upravo zbog toga vaga sada nije tvoja najbolja prijateljica. Mršavljenje je proces kroz koji tijelo mora proći tijekom određenog vremena. Isto tako, kilogrami tijekom dana značajno variraju, pa te nekoliko kilograma više na vagi može samo obeshrabriti.

Dijeta_5 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

  • Ne idi na ekstremne dijete - primamljive reklame proizvoda ili pak knjige o najpopularnijim ekspresnim dijetama koje jamče nerealne rezultate preko noći zaslužuju veliko “ne”. Ekspresno mršavljenje uvijek je propraćeno jo-jo efektom što znači da ćeš izgubljene kilograme vrlo brzo vratiti. Tajna se krije u redovitim i pametno osmišljenim obrocima koji sadrže sve grupe namirnica i zdrave masnoće.
  • Ne fokusiraj se na zabrane - uimjesto da cijeli dan razmišljaš  o finim stvarima koje više nikada nećeš smjeti okusiti, okreni situaciju u svoju korist i počni razmišljati o svoj toj ukusnoj hrani koju si potpuno zanemarila, a koja je tvoj najbolji saveznik u mršavljenju.

Pročitaj pravila jedne od najpopularnijih dijeta

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.