Probajte ova ukusna jela koja vam neće opteretiti probavni sustav i zapamtite - češnjak, bosiljak i sok od limuna odlični su za poboljšanje okusa svih jela.
- Pečeni losos - ispecite file (120 g) u teflonskoj tavi na malo maslinovog ulja. Servirajte s kuhanim krumpirom ili zelenim mahunama.
- Miješana salata - 120 g kuhane piletine sa zelenom salatom, krastavcima, kukuruzom, sokom od limuna, maslinovim uljem i (po želji) začinskim octom.
- Bijeli omlet - ispecite omlet od tri bjelanjka i žlice nemasnog kravljeg sira. Servirajte sa sezonskom salatom.
- Tunjevina s rižom - ispirjajte luk, zatim dodajte rajčicu i tunjevinu. Dodajte opranu rižu i dovoljno vode da se polako kuha. Servirajte uz zelenu salatu ili salatu od kupusa.
- Nemasni sir - nemasni zrnati sir namažite na dvopek ili integralni kruh i jedite sa salatom od zelenog lisnatog povrća, začinjenom s malo maslinovog ulja i jabučnim octom.
- Integralna tjestenina s umakom od rajčice (ne više od 80 grama) - špagete skuhajte u slanoj vodi i procijedite. Pomiješajte s umakom od rajčice, češnjakom i crvenim lukom pa pospite parmezanom.