Hrana 21. studenoga 2011.

Puretina s brokulom i slanutkom

Puretina_Wok
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Irena Cukrov Mutić iz Kastva poslala je recept za puretinu s brokulom i slanutkom pripremljenom u woku. Njezin recept je stručni žiri Zdrave Krave i Gastro.hr-a izabrao za recept tjedna čime je Irena ušla u izbor za kuharicu jeseni

Provjeri kako sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu jeseni!"

Sastojci:

Priprema:

  1. Na maslinovom ulju poprži isjeckan poriluk. Puretinu nareži na male komadiće i dodaj poriluku. Dodaj sol i papar i kuhaj 20 minuta.
  2. Brokulu očisti i nareži na male glavice.
  3. Dodaj brokulu i kuhani slanutak, začini s Kotanyi muškantim oraščićem i korijanderom i kuhaj još 15 minuta. Brokula bi trebala biti hrskava i sačuvati zelenu boju.
  4. Pred kraj dodaj žlicu umaka od soje i jedno Alpro soya vrhnje za kuhanje.
  5. Posluži uz salatu od cikle i repe i uživaj!

Darovi za kuharice

Kao kuharica tjedna Irena na poklon dobiva poklon košaricu u vrijednosti od 200 kuna od generalnog pokrovitelja akcije "Kuhaj u ritmu jeseni" Mercatora, Delimano tavu za palačinke od sponzora projekta Delimano, poklon paket Alpro soya proizvoda od sponzora projekta Alpro Soya, te od tvrtke Kotanyi poklon paket finih začina uz pregaču za kuhanje.

Uz to, ulazi u izbor za kuharicu jeseni koja osvaja vrijedne nagrade - glavni sponzor Mercator daruje poklon bon u vrijednosti od 2000 kuna, sponzor projekta Delimano daruje luksuzan Prima set Mega+ posuđa, dok tvrtka Kotanyi daruje tjedni tečaj u školi kuhanja Branka Ognjenovića.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.