Dijeta 11. studenoga 2010.

Ana napokon vježba s osmijehom

Ana-Vjezba
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nakon 12 odrađenih treninga i 7 tretmana, te kupnjom nove digitalne vage Ana se svako jutro budi u sve boljem raspoloženju. Oduševljava me činjenica da su mi skoro sve traperice široke u struku, a isto tako, nestala je i ona monstruozna želja za čokoladom, kaže Ana koja je napokon počela vježbati s osmijehom

Raspoloženje: sve bolje i bolje

Tjelesno stanje: zdrava i spremna za nove izazove u Radničkoj 80

Neki dan sam završila sa čitanjem knjige Elisabeth Gilbert 'Jedi, moli, voli'. Između ostalog, pažnju mi je privukao jedan talijanski vic - siromah svakodnevno u crkvi moli velikog sveca da mu se smiluje i osigura dobitak na lutriji. Mjeseci prolaze, a kip, ne želeći više slušati njegove uporne molbe, oživi i ljutito ga uputi da konačno - uplati srećku!

Haha, tu mogu povući paralelu – i ja sam prije uvijek željela dobru liniju, a da uz to jedem svoju uobičajenu hranu u svojim uobičajenim količinama, bez da mrdnem guzom. Da se, jednostavno, probudim petnaestak kilograma lakša, samo zato jer bi to, eto, baš bilo divno. Nda. Pusti snovi! Mora da su se ovi gore dobro nasmijali na moj račun. Realnost je bila okrutnija.

Nema više tunika i tajica

Kilogrami su se nakupljali, strategija kamuflaže tunika + tajice postala je neodrživa i lagano frustrirajuća. Ključnu ulogu odigrao je jezičac vage koji se opasno približio devetki. Trebalo je nešto poduzeti… Moja je srećka stigla u vidu članka o novoj akciji 'Mršavimo zajedno' u dnevnom izdanju 24 sata. Bio je zadnji dan prijave, a pronalaženje fotke cijele figure težak zadatak pošto sam ljeto provela sklanjajući se od bljeskova fotoaparata. Sa startnim brojem 89 upustila sam se u izazovnu avanturu Zdrave krave, poznatije pod nazivom Mršavimo zajedno 3. Slijedi kratki rezime.

Na pola smo puta. Peti je tjedan, a prema mom kalendaru, prije točno 32 dana započela sam sa novim režimom prehrane. Odradila sam 12 treninga i 7 tretmana. Kupila sam novu, Tefalovu digitalnu vagu, koja se, čim se moja težina smanji, zazeleni.

Voće jedem svakodnevno i trudim se unositi što više tekućine. Oduševljava me činjenica da su mi skoro sve traperice široke u struku, a isto tako, nestala je i ona monstruozna želja za čokoladom (hihi, bit će da sam u prethodne dvadeset i tri godine pojela dovoljno čokolade za sljedećih toliko godina!). Spavam bolje (valjda kristali imaju neke veze s tim), a biometeorološku prognozu više ne slušam jer me dobro raspoloženje prati već od jutra.

Novosti

Prilikom nabavke namirnica stalno se motam oko odjela voća i povrća te zdrave hrane. Nema više ni onog neugodnog osjećaja da se svaki zalogaj taloži na bokovima, karakterističnog za 'ugljikohidratno razdoblje', kako nazivam svoju staru prehranu.

S druge strane, unutarnji glas, iako sve tiši, očekivano se javio prije prvog ovotjednog treninga nakon pauze sa bezbroj izlika, a kišno vrijeme je bilo samo jedna od njih.

Kišobran imam, gumene čizme također. Ne vidim problem. Prisvojit ću misao vodilju Tomislava Juraka, jednog od trenera iz City Fitness&Spa centra ('Pobjednici traže načine, gubitnici razloge'). To bi ga trebalo ušutkati do daljnjeg. 

Šećer na kraju…

Na prošlom sam se treningu i razgibala, ali i nasmijala – čini se da je vježbanje s osmijehom u maniri gđe Karmele sve izglednije!

Vježbanje mi više nije toliko naporno, trener Srđan primjećuje da je koordinacija pokreta sve bolja, a sve se bolje i osjećam - počeli su padati komplimenti na račun izgleda! Imam dojam da, kao u onoj poznatoj autosugestivnoj frazi – svakoga dana, u svakom pogledu, sve više napredujem.

I da, i ja sam u teretani srela Sašu! Kratko smo proćaskale na temu programa te se u potpunosti slažem s mišljenjem gđe Karmele – 'Sašu je baš bilo lijepo sresti!' Mislim da bi bilo vrijeme za neko okupljanje… Redakcijo, vi ste na potezu!

Što piti tijekom treninga?

Ana tijekom svakog treninga pije Nativa zeleni čaj s limunom koji krijepi, a blagi kofeinski sastojak u njemu drži um budnim kao i obična kava, ali sa nježnijim i dugotrajnijim efektom.

Naoružana s dovoljno tekućine, rezultati vježbanja su puno vidljiviji. U samo jednom satu vježbanja, tijelo gubi veliku količinu vode i minerala, a s Nativom ti gubici mogu biti nadoknađeni brzo i učinkovito.

Više info na: www.rauch.cc.hr

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      ch

      Drago mi je da ste se potpuno oporavile i da nastavljate dalje sa programom. Drago mi je i što se primijeti da ste smršale i što traperice vise na tebi, Ana. Morat ćeš kupit nove. Sretno Vam na mjerenju i tako nastavite dalje. Želim da se ponosite sa sobom, kao što smo i mi ponosni na Vas. GO, GO, GO!!!

    • Default avatar -
      labica

      a zamisli kako ćeš se tek smijati kad ćeš moći pojesti kolač bez grižnje savjesti ;) kažem iz iskustva... drži se

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.