Na sajmu '100% Zagorsko' koji se ovaj vikend održao na glavnom trgu u Zagrebu moglo se pronaći mnoštvo domaćih proizvoda. Mene su najviše privukli proizvodi poput pekmeza, svježeg povrća i voća te voćnih vina. Od svih proizvoda najdraže su mi bile svježe kupine koje su bile izvrstan dodatak torti od sira za koju ti donosim recept
Podloga:
- 250g integralnih keksa
- 50 g mljevenih i prepečenih lješnjaka
- 50 g oraha
- cimet
- 200 g maslaca
Kekse samelji i pomiješaj s orasima, lješnjacima i cimetom. Maslac nareži na listiće te ga umijesi s keksima u kompaktnu smjesu. Smjesu rasporedi po dnu nauljenog kalupa i peci 10 minuta na 170 stupnjeva.
Nadjev:
- 500 g svježeg sira
- 1 žličica korice limuna
- 1 žličica korice naranče
- 4 jaja
- 150 g smeđeg šećera
Zajedno istuci žutanjke sa šećerom, dodaj koricu limuna i naranče te svježi sir. Bjelanjke istuci u posebnoj posudi u čvrsti snijeg te ga u malim količinama dodaj u posudu sa svježim sirom. Svaki put kada dodaš snijeg od bjelanjaka, lagano ga umiješaj u smjesu sa sirom. Smjesu prelij preko podloge te peci pola sata na 170 stupnjeva.
Sloj s kupinama
- 2 kisela vrhnja
- 2 žlice agavin sirup
- pire od kupina
- agar agar
U pire od kupina dodaj agavin sirup i otopi količinu agar-agara predviđenu na pakiranju. Pire pomiješaj s vrhnjem i prelij preko pečenog i ohlađenog nadjeva te ostavi da se stegne.
Pogledaj još recepata Kristine Grofelnik.