Hrana 14. kolovoza 2013.

Voćna salata s kvinojom

Kvin-Uspr_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pripremi salatu od kvinoje, špinata, ribizla i lubenice za samo 20 minuta. Ovo osvježavajuće jelo u vrućim ljetnim danima možeš pripremiti kao ukusan, a zdrav desert. Sastojci navedeni u receptu dovoljni su za 2 porcije

Sastojci:

  • extra djevičansko maslinovo ulje
  • 1 šalica kuhane kvinoje
  • 50 g baby špinata
  • 50 g ribizla
  • 50 g lubenice
  • 50 g jagoda
  • svježe mljeveni papar (prema želji)
  • svježi bosiljak, menta i kopar (prema želji)
  • sok jedne do dvije limete

Priprema:

  1. Pomiješati kvinoju s maslinovim uljem i sokom od limete pa popapriti prema želji.
  2. Dodati baby špinat, ribizl, kockice jagode i lubenice te svježe rezano začinsko bilje.
  3. Pospremiti u hladnjak i servirati ohlađeno.

Recept je preuzet s portala Gastro.hr.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.