Neobična kombinacija nekoliko vrsta začina otkrit će ti sasvim novu dimenziju piletine, a dodatak slanutka obogatit će jelo. Trajanje pripreme ovog jela traje 30 minuta, a pečenje sat vremena. Jelo je namijenjeno za četiri porcije
Sastojci:
- 2 pileća batka i zabatka
- 10 cherry rajčica
- 2 dl pirea od rajčica
- 1 konzerva slanutka
- 1 tikvica izrezana na deblje ploške
- 1 veći ljubičasti luk
- 4 režnja češnjaka
- ½ sitno nasjeckane chilli papričice
- sol, maslinovo ulje
- ½ žličice muškatnog oraščića
- ¼ žličice mljevenog cimeta
- ½ žličice mljevenog kima
- ½ žličice đumbira u prahu
- ½ žličice mljevenog korijandera
- svježe mljeveni papar
Priprema:
- Piletinu mariniraj u maslinovom ulju, soli i papru, možeš dodati i malo ostalih začina da dobiješ intenzivniji okus. Ostatak začina pomiješaj zajedno u zdjelici.
- Na tavi kratko poprži piletinu sa svih strana. Izvadi je pa na istoj masnoći poprži sitno nasjeckani luk, dodaj češnjak narezan na ploškice i mješavinu začina, kratko poprži i dodaj pire od rajčice, cherry rajčice, slanutak, chilli papričicu. Posoli i popapri i dobro promiješaj.
- U posudu za pečenje u pećnici s poklopcem dodaj malo maslinova ulja, piletinu, tikvice i sastojke iz tave. Dodaj vode tek toliko da svi sastojci budu pokriveni, poklopi i stavi u pećnicu.
- Pećnicu zagrij na 160°, prvih 30 minuta peci na 160°C, nakon toga otklopi posudu i peci otklopljeno još od 35 do 40 minuta na 180°C.
Više recepata potraži na Gastro.hr.