Zdravlje 05. srpnja 2012.

Za bolji izgled kože kod akni

Derma_Forte_Final-1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Koža je otisak onoga što se događa u tijelu, a svaki problem vezan uz kožu posljedica je unutarnje neravnoteže u organizmu. Iako starenje kože nije moguće zaustaviti, pravilnom njegom i promjenom životnih navika ovaj proces se može usporiti

Najveći organ tvoga tijela - koža, osim što je pokazatelj ljepote, vrlo često je i ogledalo zdravlja. Ima brojne funkcije u organizmu – mora te zaštititi od mikroorganizama, prekomjernog gubitka tekućine i isušivanja, a istovremeno mora biti dovoljno propusna za izmjenu topline, zraka i tekućine.

Ritam od 27 dana

Epidermis je vanjski sloj kože što čini vodootpornu barijeru i daje koži tonus, a dermis je unutarnji sloj koji čine vezivno tkivo, folikuli dlačica i žlijezde znojnice a ispod kojeg je potkožno masno i vezivno tkivo.

Za čvrstoću i tonus kože najvažniji je dermis, sloj građen od vezivnih proteina elastina i kolagena. Koža se obnavlja otprilike svakih 27 dana i neprekidno proizvodi rožnati zaštitni sloj te odbacuje gornji sloj odumrlih stanica. Tijekom godina bez obzira na način života koža se neizbježno mijenja i stari.

Kronološko i fotostarenje

Razlikuje se unutarnje ili kronološko starenje i vanjsko ili fotostarenje. Kronološko starenje je neizbježan proces – stanice kože se sporije zamjenjuju, koža gubi velik dio masnoće, a pojačana je razgradnja kolagena i elastina. To se ne može izbjeći, posebno ako osoba ima genetsku predispoziciju ili hormonski status u tijelu koji pridonosi ranijoj pojavi bora.

S druge strane, fotostarenje kože je prijevremeno starenje u kojem ključnu ulogu imaju pretjerano izlaganje suncu, stres, onečišćeni zrak, duhanski dim te nepravilna prehrana. Kao posljedica ovih utjecaja u organizmu, a osobito u koži, nastaju slobodni radikali koji uzrokuju oštećenje stanica i preuranjeno starenje, pa nastaju dublje bore, pojačana pigmentacija i crvenilo, a koža je suha i lako se bora.


Voda kao imperativ

Kad je riječ o zdravlju i ljepoti kože stručnjaci se slažu da je osnova dovoljan unos tekućine jer najveći dio kože čini voda koja onemogućuje njezino pretjerano isušivanje.

Uz to trebaš upotrebljavati blage preparate za čišćenje kože i  preparate sa zaštitnim faktorom jer se već od 25. godine života usporava prirodna regeneracija kože pa ju treba njegovati i prije pojave prvih bora.

Pravilna prehrana za zdravu kožu

Zdravlje tvoje kože uvelike ovisi i o uravnoteženoj prehrani. Izaberi hranu koja obiluje antioksidansima jer oni mogu ubrzati obnavljanje kože te inaktivirati dio slobodnih radikala odgovornih za njeno oštećenje i starenje. Neki od najvažnijih nutrijenata za kožu su vitamin A i cink koji pridonose održavanju normalne funkcije kože te vitamin C koji pridonosi normalnoj sintezi kolagena za pravilno funkcioniranje kože.

Za bolji izgled kože kao i kod akni uzmi Derma Forte, novi proizvod iz Natural Wealtha. U samo jednoj tableti Derma Forte osigurava upravo nutrijente iznimno bitne za zaštitu zdravlja kože – vitamine A, C, E i B6, cink te prah ploda šipka.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.