Zdravlje 10. veljače 2021.

Želite učinkovit imunitet? Saznajte zašto ne smijete zanemariti prehranu

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Znate li da je naše tijelo prava biološka 'utvrda' koja nam pruža zaštitu od 'uljeza' izvana? Svakog se dana susrećemo s ogromnim brojem virusa i mikroba poput bakterija, gljivica i parazita (koji su svi zajedno poznati kao patogeni).

Ključni nutrijenti za podršku imunitetu

Međutim, upravo zahvaljujući svojem imunološkom sustavu ne obolijevamo svaki drugi dan. Imunološki sustav odnosi se na cijelu vojsku stanica, kemikalija i procesa koji neumorno rade kako bi zaštitili naše tijelo od stranih napadača. On ima dvije osnovne ‘linije obrane’– urođeni i stečeni imunitet.

Važno je reći da razni čimbenici mogu učiniti naš imunitet učinkovitijim, a to možemo i sami podržati odabirom zdravog, uravnoteženog načina života koji uključuje redovitu tjelesnu aktivnost u kombinaciji s dovoljno dugim periodima odmora i spavanja. Ključni čimbenik je također i uravnotežena prehrana koja osigurava sve esencijalne makronutrijente te vitamine i minerale u svim obrocima.

 | Author:

Zašto je uravnotežena prehrana važna za imunitet?

Prehrana bogata voćem i povrćem važan je čimbenik u održavanju normalne funkcije imuniteta. Te namirnice nisu samo bogat izvor antioksidansa1, već mnogi od tih esencijalnih nutrijenata neposredno djeluju i na naš imunološki sustav2.

Nažalost, prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) čak 75 % svjetskog stanovništva ne konzumira dovoljno voća i povrća3. Iako je uravnotežena prehrana nezamjenjiva za dobrobit organizma, uzimanje dodataka prehrani s ključnim vitaminima i mineralima koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava, poput vitamina A, C, D i B12 te željeza, cinka, selena i bakra, može pomoći u održavanju dobre funkcije imuniteta.

1Vitamin C/vitamin E/selen/bakar doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa 2Bakar/folat/selen/vitamin A/vitamin B12/cink/vitamin C/željezo/vitamin B6/vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava. EFSA Journal 2009;7(9):1211 3WHO https://www.who.int/dietphysicalactivity/publications/f&v_promotion_initiative_report.pdf

 | Author:

NOVO Immune Booster 

Pametna prehrana za vaše tijelo

Novi Herbalife Nutrition Immune Booster dodatak prehrani u prahu savršeno je rješenje za dodatnu dnevnu dozu ključnih vitamina i minerala koji podržavaju naš imunološki sustav.

Immune Booster sadrži znanstveno dokazani sastojak na bazi sušenog kvasca EpiCor®, koji je vodeći cjeloviti fermentat u svijetu te pažljivo formuliranu mješavinu vitamina C, vitamina D, selena i cinka koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava. Vitamin C, cink i selen također doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Osvježavajućeg okusa bobičastog voća, Immune Booster dolazi u pakiranju od 10 praktičnih vrećica s prahom kako biste i u pokretu mogli podržati svoj imunitet. Prikladan je za vegetarijansku prehranu.

Učinite Immune Booster dijelom vašeg dnevnog rituala, održavajte svoj imunitet na optimalnoj razini i otkrijte svoje najbolje izdanje. I ne zaboravite - dodaci prehrani su namijenjeni za dopunu prehrane i nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Proizvod je dostupan isključivo putem Herbalife Neovisnih Članova.

Više informacija na www.herbalife.hr

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.