Zdravlje 26. travnja 2011.

Zeleni prijatelj u borbi protiv alergija

Magma1
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Želiš li se u sezoni alergija riješiti curenja nosa, suzenja očiju i drugih neugodnih simptoma alergije na prirodan način, svaki dan započni napitkom od Zelene Magme

Svakodnevno unosimo u organizam mnoge sintetske sastojke i to najčešće hranom. Pri tome zanemarujemo činjenicu da neki od njih postaju toksični ako se dugoročno talože u organizmu.

Često se objavljuju razna istraživanja o neškodljivosti supstanci u hrani, no nitko zapravo ne primjećuje da kad prehrambena industrija objavi istraživanje o neškodljivosti nekih sastojaka u hrani, radi se zapravo o kratkoročnim istraživanjima, a mnoge supstance postaju toksične tek taloženjem u organizmu, odnosno nakon duljeg konzumiranja.

Visok udio klorofila i minerala

U današnje je vrijeme u našem organizmu mnogo toksina koji nisu postojali prije 50 godina. Sve se češće možemo uvjeriti u jaku povezanost mnogih sastojaka iz hrane i pića te specifičnih bolesti koje se doduše pojavljuju tek nakon dugog niza godina. ''Izmislili'' smo i modernu riječ za toksine – ''slobodni radikali'', a upravo su oni uzrok bolesti kao što je rak, multipla skleroza, kronična iscrpljenost, neplodnost, razne upale i slično.

U borbi protiv slobodnih radikala od velike pomoći može biti Zelena Magma, prirodni dodatak prehrani spravljen od dehidriranog praha mladog lišća ječma koji zbog visokog udjela klorofila i minerala odlično djeluje protiv želučanih problema, a pomaže i kod povišenog kolesterola. Svakako valja naglasiti i njezina detoksicirajuća, protuupalna i antibakterijska svojstva zahvaljujući obilju vitamina i minerala.

Poznato je da je klorofil vrlo važan za biljke jer bez njega nema ni fotosinteze niti energije u biljkama, no važan je i za ljude. Bez njega nedostaje nam energije, a potreban je i zdravim ljudima no i onima koji imaju probleme s crijevima, tumore, kroničan umor ili anemiju.

Lišće mladog ječma

Na japanskom sveučilištu Kyoto dokazano je da lišće mladog ječma aktivira imunitet. Istraživanje provedeno na miševima pokazalo je da oni koji su dobivali lišće mladog ječma imaju pojačanu aktivaciju bijelih krvnih zrnaca/stanica.

Dokazano je da je lišće mladog ječma dokazano učinkovito pri aktiviranju ključnih stanica imunološkog sustava – makrofaga.

Lišće mladog ječma iz Zelene Magme uzgaja se na najplodnijoj zemlji u Japanu u blizini Pacifika u Kaliforniji. Uzgaja se bez pesticida i umjetnih gnojiva. Izvanredno je hranjivo, jer sadrži obilje fitokemikalija uključujući i antioksidanse koji štite organizam od slobodnih radikala.

Može se miješati s vodom ili sokom

Kada se pomiješa sa sokom ili vodom, Zelena Magma cjeloviti je napitak bogat klorofilom s odličnim omjerom beta karotena, proteina, minerala, aminokiselina, aktivnim enzima i vitamina C, e te B1, B2, B3 i B6. Njezin blago alkalni prah pomaže i pri neutraliziranju kiseline koja nastaje konzumiranjem mesa i masne hrane.

Istraživači na jednom od renomiranih sveučilišta kao što je University of California otkrili su da ječam sadrži snažni antioksidans superoksid dizmutazu 2“-glikosilisoviteksin i vitamin e. Svaka od ovih važnih fitokemikalija pokazala se kao učinkovita pomoć u prevenciji peroksidacije masti uzrokovane slobodnim radikalima.

Jedinstveni, patentirani i doista poseban proces proizvodnje ovog prirodnog dodatka prehrani, u kontroliranim uvjetima pod određenom temperaturom, tehnikom isušivanja osmišljen je na jedinstveni način kako bi zadržao hranjive tvari i enzime aktivnima i jednako kvalitetnima.

Dehidrirani prah lišća ječma od oksidacije štiti maltodekstrin, složeni ugljikohidrat koji osim što stabilizira Zelenu Magmu daje joj i hranjivu vrijednost te za razliku od jednostavnih šećera ne utječe na promjenu razine šećera u krvi.

U bio&bio trgovinama potraži prah ili tablete i uvjeri se u njezinu učinkovitost.

Više info na: www.biobio.com.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.