Zdravlje Zdravlje žena 01. rujna 2016.

Zašto se Cara Delevingne fotografirala bez gaćica?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Cara Delevingne je do nedavno bila jedna od uspješnijih manekenki današnjice, a u kolovozu je navršila 24 godine. Delevingne je prošle godine najavila da odustaje od manekenske karijere te se odlučila posvetiti glumi.

Do sada smo ju mogli gledati u filmovima Ana Karenjina, Suicide Squadu, Lice anđela i Gradovi na papiru. Bez obzira na uspješnu karijeru Cara često progovara o lošim stranama modelinga, ali i o ženskom zdravlju i ženskim pravima. Stoga društvene mreže ne koristi samo za samopromociju, već i za uključivanje u različite kampanje poput one u sklopu Tjedna prevencija raka maternice. Tada je na svom Instagramu objavila fotografiju s razmazanim ružem kako bi upozorila na važnost redovita obavljanja Papa-testa. Ujedno se pridružila i pokretu Free The Nipple te borbi protiv cenzure na Instagramu. Naime, riječ je o pokretu jednakosti kojem je misija osnaživanje žena i borba protiv ugnjetavanja žena u SAD-u i cijelom svijetu. 

Cara Delevingne je zaštitno lice nove kampanje

Cara Delevingne nedavno se pojavila i na naslovnici časopisa The Sunday Times Style i to bez gaćica, sa cvijetom suncokreta. Iako je Delevingne prošle godine odlučila pozdraviti se s modelingom, ovaj puta je pozirala kao lice kampanje Ginekološkog fonda za rak  "Lady Garden". Klikni za 3 opasne vrste vaginalnih iscjedaka.

"U društvu se ne govori o vaginalnom zdravlju i želim podići svijest kako se o tom pitanju treba otvoreno razgovarati", rekla je Delevingne za The Sunday Times Style. "Mislim da bi se svatko trebao osjećati ugodno kada je gol jer svačije tijelo je lijepo bez obzira koliko različito.", dodala je Delevingne. Ujedno je svojim Instagram sljedbenicima rekla kako je bila "oduševljena" što će raditi s GCF, organizacijom čija je misija da se prestane šutjeti kada je riječ o pitanjima ginekološkog zdravlja. Saznaj što zaista smiješ, a što ne stavljati na svoju vaginu?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.