Zdravlje Riješi se toksina i neugodnih simptoma candide 03. lipnja 2018.

Začarani krug candide - kako je izbaciti iz organizma?

Zena-Tuga1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Spomenute su mnoge zdravstvene tegobe gdje kandida dokazano šteti i ponaša se kao prava zlica, no sve je više podataka koji govore u prilog tome da jednim dijelom candida tijelu i pomaže, naime ponaša se zaštitnički. Radi se o toksikaciji teškim metalima.

Teški metali u hrani, vodi i lijekovima

Nažalost, naša civilizacija dovela je do pojave raznih teških metala u hrani, vodi, lijekovima i zubima. Količina teških metala je često puta i 1000 puta viša nego što je bila prije samo 50-ak godina. Teški metali (najčešće živa, aluminij, kadmij, olovo i dr.), preotimaju mjesta elementima u tragovima. ...pušači završavaju svoju priču puno ranije nego bi trebali. Saznaj kako se riješiti navike i neka ovo bude prvi dan tvog boljeg života... 

Elementi u tragovima nalaze se u životno važnim enzimima i aminokiselinama koji sudjeluju u odlučujućim metaboličkim procesima. Teški metali prekidaju ove procese, onemogućuju regeneraciju, posebno ometaju rad žlijezda s unutrašnjim izlučivanjem. Cijelo tijelo dovode u stanje sistemske iscrpljenosti.

Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), od ne tako davno, candidu sagledava kao ozbiljan zdravstveni problem. U medicinskim krugovima prihvaćena je pretpostavka da se tijelo nastoji osloboditi teških metala na način da dopušta porast candide. Poznat je tzv. visoki afinitet kandide prema teškim metalima. Candida asimilira dio teških metala i napušta tijelo prirodnim putem. U medicinskim krugovima naveliko se diskutira o mehanizmima ovog fenomena.

Postaje sve važnije utvrditi dali je candida uzrok ili posljedica nekog drugog čimbenika. Shodno tome, prečesto se pritom upravo taj faktor zanemaruje, faktor koji candidu natjera da se odvaži i proširi po čitavom organizmu. Od velike je važnosti otkriti uzrok prekomjernog rasta candide. Osobe koje se bore s candidom, najčešće posežu za uobičajenim protokolom koji nije prilagođen svakome, zbog čega je sve češća pojava da mnoge osobe i nakon nekoliko mjeseci samoinicijativne borbe ne postižu poboljšanje i ne uspijevaju candidu staviti pod kontrolu.

Sporazum – trenutak istine

 

Primjerice, živa ne dopušta respiratorne mehanizme stanicama, dolazi do njihove pothranjenosti te one postaju sve slabije i slabije, što im znatno skraćuje životni vijek. U slučaju kada tako iscrpljena stanica postigne „sporazum“ s candidom ili nekim drugim patogenim mikroorganizmom, te se oni potom zbliže, tada candida za svoju staničnu stijenku, veže velike količine teških metala. Ishod tog „združivanja“ je povratak respiratornih funkcija ostalim stanicama, no zauzvrat za tu prirodnu samoobranu, gljivica zahtjeva dovoljne količine njoj omiljene hrane, što pak u slučaju infekcije candidom objašnjava pojačanu želju za šećerima i ugljikohidratima. Obzirom da je candida vrlo proždrljiva, ostalim stanicama obično ostaju ostaci. Nakon tako obilnog obroka, candida ispušta svoj metabolički otpad, pa tako ispušteni toksini dodatno opterećuju sustav koji pak uz oslabljeni mehanizam samočišćenja, otežano nalaze svoj put van te se dulje zadržavaju u organizmu. Organizam vremenom postaje preopterećen toksičnim otpadom što utječe na sve jače i teže podnošljive simptome za osobu.

Kako izaći iz ovog naizgled začaranog kruga?

 

Težina toksičnosti ovisi o vrsti i količini toksičnih tvari, ali i ključno, potrebnom vremenu za eliminaciju istih iz organizma na što ponajviše utječe stanje prirodnog mehanizma samočišćenja (jetra, pluća, koža, debelo crijevo, limfa, bubrezi). Zato je od velike važnosti da prirodni mehanizam za čišćenje ima dovoljno energije za ispunjenje svoje funkcije. Obzirom da do bujanja candide dolazi isključivo uslijed unutarnjeg opterećenja koji iscrpljuje čitav organizam, za pretpostaviti je da prirodni mehanizam za samočišćenje već tad, prije bujanja candide nije u svojoj punoj snazi. Zbog toga je za vrijeme anticandida programa, prijeko potrebno uključiti detoksikacijske procedure koje će tijelu pomoći i olakšati izbacivanje toksina, ali i omogućiti brži dolazak do faze oporavka te bolje raspolaganje vlastitim energetskim zalihama koje će pak pridonijeti urednoj preraspodijeli energije čime se prirodni mehanizam samočišćenja vraća u stanje uredne funkcionalnosti.

Promjena načina prehrane i mjesec do dva anticandida dijete uz kombinaciju postupaka koji pomažu detoksikaciju organizma, moguće je riješiti problem prekomjernog rasta candide. Korisno je upoznati prokušane koncepte, postupke i preparate. Osposobiti se za samopomoć. Za rješavanje kroničnih tegoba koje svakodnevicu čine teškom, potrebno je informirati se i uložiti nešto truda. Vrijedi upoznati kako djelovati na oporavak crijevne flore i sluznice, koristiti pouzdane prirodne preparate i postupke (čišćenje crijeva, vaginalna ispiranja, čepići, vaginalete), supstituirati nedostajuću crijevnu floru (što nadilazi već svima poznate acidofilus i bifidus kulture), primijeniti postupke za detoksikaciju organizma, a kada da je to potrebno odlučiti se koristiti i pomoć liječnika i konvencionalnih antimikotika.

Da bi taj period protekao što lakše i mirnije, utorkom u Origo Centru održavamo predavanja i mini radionice koje zainteresiranima olakšavaju put prema oporavku, zdravlju, ljepoti i boljoj kvaliteti života. Za informacije o temi predavanja, slobodnim mjestima i rezervacijama, nazovi 01 888 7269.

Ako si propustila prvi dio članka o dva lica candide, klikni ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.