Zdravlje Prirodno liječenje 09. veljače 2019.

Uz ovaj jednostavan trik nećeš imati neugodan zadah iz usta

Foto: Guliver/Shutterstock Čišćenje jezika treba biti dio higijenske rutine
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Redovita i pravilna higijena usne šupljine vrlo je važna za naše zdravlje i smanjuje broj odlazaka zubaru. Osim redovitog četkanja, ispiranja osvježavajućom vodicom te čišćenja koncem za zube, u svoju rutinu uvedi i čišćenje jezika.

Saznaj sve o mućkanju ulja u ustima.

Redovito čišćenje jezika spriječit će nastanak karijesa i razvoj bakterija u ustima koje su zaslužne za neugodan zadah. Osim toga, redovita higijena jezika umanjit će mogućnost infekcija u grlu te može povoljno utjecati na prohodnost sinusa.

Čišćenje jezika nemoj obavljati četkicom za zube, nego strugalicom koja je za to namijenjena. Strugalicu za jezik možeš pronaći u trgovinama zdrave prehrane, ljekarnama i sličnim prodavaonicama.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Postupak čišćenja jezika

  • Najbolje vrijeme za čišćenje jezika je ujutro, na prazan želudac.
  • Isplazi jezik i strugalicom lagano prijeđi preko površine jezika kako bi uklonila nečistoće nakupljene preko noći.
  • Potom strugalicu isperi i ponovi postupak dok u potpunosti ne očistiš jezik.

6 neobičnih uzroka lošeg zadaha.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      sofia11

      Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.