Zdravlje 10. svibnja 2013.

Usavrši se za posao dentalnog asistenta!

Dentalni_Asisten
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tržište rada i trenutna situacija u gospodarstvu stavila je pred izazov neka zanimanja za kojima u ovome trenutku ne postoji dovoljan interes, ali izlaz iz ovakve situacije može biti usavršavanjem za poslove za kojima postoji potražnja u dentalnoj medicini

Ako ste zdravstvene struke, trenutno ste nezaposleni ili želite napredovati u svom poslu ili ga promijeniti, a posjedujete osnovne informatičke vještine, pruža Vam se jedinstvena prilika za upis u program usavršavanja za dentalnog asistenta ili asistenticu. U dentalnom timu s doktorom dentalne medicine trenutno rade osobe koje su svoja znanja stjecali težim putem - radnim iskustvom, a ne formalnim obrazovanjem. Po prvi puta je u Hrvatskoj odobren formalni program usavršavanja putem e-učenja koje omogućava stjecanje potrebnog znanja za pravilno asistiranje u svakodnevnim postupcima u dentalnoj medicini.

Pokazne vježbe u on-line programu

Program omogućava fleksibilnost u pohađanju nastave uz rad i učenje od kuće uz minimalne troškove. U 6 mjeseci samo 6 dolazaka u učionicu! Zahvaljujući interaktivnom multimedijskom sustavu za učenje na daljinu, jedinstvenom u regiji, polaznici mogu pohađati program usavršavanja iz svih krajeva Hrvatske. Program podrazumijeva teoretski i praktični dio kroz pokazne vježbe u on-line programu, praktični formalni dio učenja s vježbama te praktičnu nastavu u ordinacijama dentalne medicine. Za vrijeme e-učenja omogućeno je i kontinuirano mentorstvo s nastavnicima. 

Zahvaljujući suradnji s britanskim dentalnim vijećem General Dental Council (GDC), britanskim odborom za certifikaciju dentalnih sestara The National Examining Board for Dental Nurses (NEBDN), britanskom tvrtkom Smile on Ltd. i partneru Hrvatskoj komori dentalne medicine izrađen je nastavni plan i program usklađen s hrvatskim i europskim kvalifikacijskim okvirom i ishodima učenja potrebnim za rad u ordinaciji dentalne medicine na radnom mjestu dentalnog asistenta.

Mnogi zdravstveni radnici sa srednjom školom danas su na burzi i nezaposleni, a s druge strane nedostaju osobe sa specifičnim znanjima u dentalnoj medicini. Posebno je važno da program mogu upisati osobe koje su završile jednu od sljedećih srednjih škola:

 • medicinska škola
 • škola za dentalnog tehničara
 • škola za sanitarnog tehničara
 • škola za farmaceutskog tehničara
 • škola za fizioterapeutskog tehničara
 • škola za laboratorijskog tehničara
 • škola za primalje
 • škola za masere-kupeljare

Program omogućava stjecanje nekoliko osnovnih prednosti na tržištu rada, a to su:

 1. uvjerenje Republike Hrvatske o usavršavanju za poslove dentalnog asistenta/dentalne asistentice koje se upisuje u radnu knjižicu,
 2. stjecanje uvjeta za upis u registar dentalnih asistenata Hrvatske komore dentalne medicine,
 3. stjecanje KPR-AVD međunarodnog certifikata koji se odnosi na osnovne postupke oživljavanja i zbrinjavanja hitnih stanja te rukovanje automatskim defibrilatorima obavezan u zemljama EU,
 4. stjecanje britanskog certifikata dentalne sestre izdanog od strane The National Examining Board for Dental Nurses (NEBDN) cijenjenog u zemljama EU.

Ako ste zainteresirani sve potrebne informacije mogu se dobiti u Učilištu Ambitio gdje su u tijeku upisi. Broj telefona je 01/ 4677 802 ili putem web stranice www.uciliste-ambitio.hr.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.