Zdravlje Koronavirus - simptomi, prevencija i savjeti stručnjaka 06. travnja 2020.

Tigar u NY zaražen koronavirusom. "Je li ovo samo ružan san", pita se Rudan

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nadia, tigrica iz Zoološkog vrta Bronx u New Yorku, postala je prva od svoje vrste koja je pozitivna na koronavirus. Četverogodišnju malezijsku tigricu testirali su na koronavirus jer je imala suhi kašalj. Očekuje se da će se oporaviti, objavili su iz Zoološkog vrta, piše CNN.

Osim Nadie još pet tigrova i lavova iz istog zoološkog vrta počeli su pokazivati simptome respiratornih bolesti. Ostale životinje nisu imale simptome.

"Tigrovi i lavovi iz Zoološkog vrta imali su nešto slabiji apetit, a osim toga ponašali su se uobičajeno. Nije poznato kako će se ta bolest razvijati u velikih mačaka, jer različite vrste mogu različito reagirati na nove infekcije, ali nastavit ćemo ih pomno nadzirati dok se potpuno ne oporave. Test na Covid-19 koje je proveden na Nadiji nije isti kao test za ljude", objavio je na Facebooku dr. Paul Calle, glavni veterinar u zoološkom vrtu u NY.

 

Ministarstvo poljoprivrede SAD-a: "Smanjite kontakt sa životinjama"

Životinje je zarazio zaposlenik zoološkog vrta koji je "asimptomatski zaražen virusom" dok se za njih brinuo, navode iz zoološkog vrta. Zoološki vrt Bronx zatvoren je za javnost od 16. ožujka. Svima koji su oboljeli od koronavirusa savjetuje se da smanje kontakt sa životinjama, uključujući kućne ljubimce, dok se ne sazna više informacija o virusu, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede Sjedinjenih Američkih Država.

"Ako je i ružan san sada je već ipak malo previše"

Danas se na svom FB profilu znanstvenik Igor Rudan zapitao je li ovo sa zaraženim tigrom samo ružan san: "Možda sve ovo ipak sanjamo. Pandemija, potres, šišmiši na plafonu, sablasno tihi New York, Singapur u karanteni, prazne ulice, zaraženi tigar... ako je i ružan san, sada je već ipak malo previše. A ne usuđujem se sada umjesto tigra staviti sliku vampira. Zbilja neću."

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.