Zdravlje Prirodno lijepa 15. svibnja 2016.

Jesu li strije u trudnoći nasljedne?

Strije-Trudnica
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Većina trudnica je u nedoumici ima li njega bilo kakav utjecaj na sprječavanje pojave strija. Često ste u prilici čuti kako vaša prijateljica nije dobila niti jednu striju ne zato što se njegovala, već zbog toga što ih nisu imale niti njezina baka niti majka. Genetski faktor koji se veže za nasljeđivanje tipa kože i elastičnosti je bitan i određuje do koje se mjere ona može istegnuti u trudnoći, a da pri tom ne puknu kolageni vlakna.

No, klinički je dokazano da adekvatna njega u trudnoći smanjuje mogućnost nastanka strija i do 40 posto, bez obzira na genetske predispozicije žene. Ova ispitivanja su vršena preparatom koji sadrži shea butter, maslinovo ulje, kolagen i vitamin E.

Najbolji sastojci protiv strija

Kreme protiv strija koje sadrže prirodne supstance, kao što su shea maslac, kakao maslac, pčelinji vosak, maslinovo ulje, bademovo ulje u kombinaciji s etarskim uljima (mandarina, lavanda), najbolji su izbor kada je u pitanju prevencija nastanka strija. U slučaju izrazito suhe kože poželjna je i upotreba ulja protiv strija izrađenog na bazi maslinovog, bademovog i ulja od sjemenki grožđa.

Više o strijama u trudnoći saznaj na Klokanici.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.