Zdravlje 06. studenoga 2013.

Što otkriva tvoj kašalj?

Grlo-Usp
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kod produktivnog kašlja roditelji mogu pomoći djetetu tako da redovito uklanjaju sekret iz nosa, ispiru nos fiziološkom otopinom te vode računa o dovoljnom unosu tekućine, naročito ako dijete ima temperaturu. Na portalu klokanica.hr doznaj kako se riješiti kašlja

Simptom bolesti dišnog sustava

Kada govorimo o kašlju, važno je znati da to nije bolest već simptom bolesti dišnog sustava. Kašalj je obrambeni mehanizam kojim organizam želi osloboditi dišne putove od stranih čestica i drugih produkta upale. Pored upale, kašalj mogu izazvati i vanjski podražaji kao npr. čestice prašine, dim cigarete, plinovi te nagle promjene u temperaturi. Kako je riječ o simptomu, ne treba ga suzbijati već olakšavati.

Akutna upala

Kašalj je redoviti simptom kod akutnih upala dišnih puteva te akutnih upala ždrijela koje su najčešće u dojenačkoj dobi upravo zbog slijevanja sekreta iz nosa ili sinusa. Nije neobično da kašalj u toj dobi uzrokuje povraćanje sekreta i sluzi, te hrane. Najčešće tek u predškolskoj dobi dijete nauči iskašljani sekret ispljunuti, dok ga do tada guta.

Više informacija potraži na klokanica.hr.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.