Zdravlje Zdrava štitnjača 26. studenoga 2018.

Stigla je najjača svjetska aloe vera iz organskog uzgoja

Foto: bio&bio
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Korištenjem isključivo organske aloe vere, izbjegavamo zamku unošenja pesticida, konzervansa herbicida, GMO-a i umjetnih sastojaka, koji opterećuju unutarnje organe i stvaraju neravnoteže u organizmu.

Aloe vera bogata je hranjivim tvarima koje čuva u mesnatim listovima i zadebljanjima stabljike, pritom upijajući sve spojeve iz okoline. Upravo zbog tendencije upijanja, važno je birati organski uzgojenu aloe veru jer ona konvencionalno uzgojena sadrži pesticide, kemikalije i umjetna gnojiva.

Upravo aloe veru Anthony William, poznati Medicinski medij i autor knjige „Zdrava štitnjača“ ovu biljku ističe kao iznimno važnu u očuvanju zdravlja. Aloe vera, kako kaže, čisti jetru od pesticida, što je jedan od preduvjeta za zdravlje štitnjače, budući da su pesticidi jedan od jačih okidača Epstein Barrovog virusa koji uzrokuje oboljenja štitnjače. Sve to pod uvjetom, dakako, da koristite čistu organsku aloe veru.

Najveći američki brand najčišće organske aloe vere sa zavidnom znanstvenom reputacijom napokon je stigao i u Hrvatsku - upoznajte Lily of the Desert.

Kako se dobiva najmoćnija organska aloe vera

Više od 40 godina u teksaškoj oazi zvanoj Rio Grande Valley, tim Lily of the Desert branda uzgaja svoju 100% organsku aloe veru bez pesticida, umjetnih gnojiva i GMO-a. Inovacijama u proizvodnji osigurali su aloe veru u kojoj je očuvano čak 200 aktivnih složenih spojeva u samo jednom svježem listu.

Kad listovi dozriju u idealnim uvjetima tla i zraka, ubiru se i unutar 4 sata stavljaju na hlađenje, a zatim obrađuju posebnim tehnikama pod strogim kontrolama kako bi dobiveni sok očuvao sve prirodno sadržane polisaharide, vitamine, minerale, enzime i ostale aktivne komponente. 

 | Author: Pixabay Foto: Pixabay

Snaga znanstvenih inovacija

Analiza je pokazala da Lily of the Desert sok aloe vere dobiven iz lista premašuje standarde kvalitete i sadržaja za 193%. Inovacija koja ga dodatno osnažuje je koncentrat polisaharida AloesorbTM ekstrahiran patentiranim postupkom iz fileta biljke. Lily of the desert sok i gel dobili su certifikat I.A.S.C. seal of approval koji je jamstvo za čistoću i kvalitetu aloe vere, nakon rigoroznih kontrola uzgoja i proizvodnje. Korištenjem isključivo organske aloe vere, izbjegavamo zamku unošenja pesticida, konzervansa herbicida, GMO-a i umjetnih sastojaka, koji opterećuju unutarnje organe i stvaraju neravnoteže u organizmu.

Moćna i svestrana aloe vera

Prema istraživanjima i savjetima stručnjaka iz Lily of the Desert, ovu aloe veru možete koristiti na zaista mnogo načina, izdvajamo pet fantastičnih djelovanja. 

Detoks probave i tonik za žensko zdravlje

Istražuju se brojna blagodatna djelovanja aloe vere na naše zdravlje. Prema njima, aloe vera aktivirat će probavni trakt i djelovati laksativno što će dobro doći ako vam probava na godišnjem odmoru postane neredovita. Aloe alkalizira organizam i stimulira naš prirodni obrambneni štit. Stimulira metabolizam i pomaže nam povećati otpornost na stres, a pozitivno utječe na ženske reproduktivne organe i regulira menstrualni ciklus.

Iscjeljivanje opeklina i iritacija kože

Aloe vera potaknut će i ubrzati zarastanje opeklina kože uzrokovanih klimatskim uvjetima. Olakšava upalne procese i iritacije (poput uraslih dlačica nakon depilacije te alergija na sunce i kozmetičke proizvode). Kad ju namažete na kožu, stvorit će zaštitni sloj koji smanjuje mogućnost isušivanja i oštećenja.

Njega tjemena i hidratacija kose

Aloe vera njeguje kosu od tjemena do vrhova. Masirajte tjeme gelom aloe vere ili je ostavite kao masku na kosi za efekt obnavljanja vlasi i volumena.

Blistav osmijeh

Ispiranje usne šupljine sokom aloe reducirat će upalne procese zubnog mesa i održati dentalnu higijenu uklanjanjem zubnog plaka. Ako želite imati blistav osmijeh cijelo ljeto, aloe će doskočiti tom izazovu.

Zaštita od infekcija i uboda insekata

Snažni antioksidansi (polifenoli) u organskoj aloe veri zaustavit će različite sojeve bakterija, eliminirati gljivice te djelovati antivirusno. Možete ju koristiti kao prvu pomoć za gljivična oboljenja kože i noktiju te vaginalne infekcije.