Zdravlje 01. lipnja 2011.

Slikovnice za najmlađe

Vbz_Slikovnice
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iz ponude V.B.Z.-ovih dječjih knjiga, izdvajamo tri slikovnice za najmlađe: "Mara Bubamara" pripada seriji slikovnica s plišanim igračkama, "Mačak u čizmama" maštovito je oslikana klasična bajka, dok knjiga "Kako raste psić" s prozorčićima iznenađenja predstavlja najzabavniji način učenja za djecu od 2 do 4 godine

Mara Bubamara

Knjiga "Mara Bubamara", čija je autorica Klaartje Van der Put, bit će zanimljiva najmlađoj djeci, jer osim zgodnih pjesmica i šarenih slika, ima u sebi plišanu igračku!

Sve bubamare
iste su boje,
no ova je posebna
– ima ime svoje!

Ime joj je Mara i sigurno
će vam se svidjeti,
leti svud oko vas
i često je možete vidjeti. 

Mačak u čizmama

Slikovnica "Mačak u čizmama" iz V.B.Z.-ove serije klasičnih bajki svojom će čudesnom pričom zainteresirati i nove generacije čitača i malih slušača, koje će osvojiti i svojim zanimljivim ilustracijama.

Kako raste psić

"Kako raste psić" autorice Giovanne Mantegazza jedna je od slikovnica s prozorčićima iznenađenja, koje predstavljaju najzabavniji način učenja za djecu od 2 do 4 godine. Ovakve knjige namijenjene su maloj djeci koja, nakon razdoblja istraživanja, gledanja, dodirivanja i isprobavanja, počinju promatrati život oko sebe i postavljati pitanja o tome na koji se način sve neprestano mijenja.

Dok čitaš tekst svome djetetu, ono pažljivo proučava slike i poistovjećuje se s mladuncem iz slikovnice i s njegovim rastom. Pomažući djetetu pri izgovoru, potakni ga da usporedi vlastito iskustvo s pričom iz slikovnice.

Zajedno podignite prozorčiće i otkrijte iznenađenja jer se tako razvija prirodna radoznalost djeteta koja je temelj želje za učenjem.

Više info: www.vbz.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.