Zdravlje Zdravlje žena 18. srpnja 2017.

Škotska dijeli besplatne proizvode za osobnu higijenu ženama

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Škotska je postala prva zemlja koja dijeli besplatne proizvode za osobnu higijenu ženama koje imaju manje prihode i ne mogu si ih priuštiti. Žene su primorane plaćati više proizvoda za svakodnevnu upotrebu od muškaraca.

Community Food Initiatives North East provodi šestomjesečni pilot projekt u Aberdeenu koji je postavljen kako bi pomogao najmanje tisuću žena i djevojaka u onome što opisuju kao razdoblje siromaštva. "Neprihvatljivo je da bilo koja žena ili djevojka u Škotskoj ne može kupiti proizvode za osobnu higijenu", izjavila je tajnica za jednakost Angela Constance.

Kako se menstruacija mijenja u dvadesetima, tridesetima i četrdesetima

Dodala je kako je to razlog tome, kao dio njihovih širih ciljeva za iskorijenjem siromaštva u njihovoj zemlji, istraživanje kako učiniti proizvode besplatno dostupnima grupama ljudi s niskim prihodima. "Pilot u Aberdeenu prvi je korak u razumijevanju barijera s kojima se žene i djevojke suočavaju i pomažu nam razviti senzitivnu i dostojanstvenu opciju za postavljanje tih proizvoda dostupnima", smatra Constance.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Glavni izvršni direktor Community Food Initiatives North Easta izjavio je kako žena tijekom života potroši 5000 funti na proizvode za osobnu higijenu te kako je to velik iznos za one s niskim prihodima koji si ih često ne mogu priuštiti te se koriste neprimjerene metode ili izbjegavaju odlazak u školu.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.