Zdravlje 22. travnja 2016.

Grudnjak koji upozorava na rak dojke

Grudnjak-Promo-Palmers
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Posjetiteljice Palmersove prodavaonice u zagrebačkoj Ilici i Palmersove prodavaonice Zvezda u Ljubljani ovih dana na policama čekaju neobični grudnjaci – grudnjaci s rakom dojke. Oni upozoravaju na zastrašujuće statistike bolesti koje odnose ljudske živote i potiču na redovit samopregled dojki

U EU oboli svaka osma žena

Statistika je zastrašujuća: svaka osma žena u EU oboli od raka dojke, dok svaka peta izgubi borbu s opakom bolešću. U Hrvatskoj je 2012., prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, od raka dojke oboljelo 2641 žena, a njih 920 je umrlo – to su tri žene svaki dan. Rak dojke smrtonosniji je od bilo kojeg drugog oblika raka. Ipak, svaka žena ima oružje za borbu protiv dosadašnje statistike: Palmers poziva na redoviti samopregled dojke Palmers, poznati brend i najveći proizvođač donjeg rublja u Europi, već se gotovo 100 godina brine za ljepotu ženskih grudi. Sada na inovativan način poziva žene da brinu za svoje zdravlje.

''Rak dojke ružna je stvarnost, no većina nas i dalje misli da se bolest događa nekom drugom. Javnost nije dovoljno upoznata s ovim zastrašujućim statistikama, a o samopregledu dojke kao prvom i često spasonosnom koraku ka otkrivanju zloćudne bolesti ne govorimo dovoljno. Zato smo kreirali prvi grudnjak s rakom dojke'' kaže Ljiljana Jakovljević, direktorica Palmersa za Hrvatsku.

Palmers će sljedećih dana slučajne posjetiteljice trgovine Zvezda u Ljubljani i trgovine u zagrebačkoj Ilici iznenaditi intimnim iskustvom s jakom porukom. Pri isprobavanju odabranog modela grudnjaka, dočekat će ih neugodno iznenađenje: napipat će umjetnu kvržicu zbog koje će na trenutak osjetiti kako izgleda opipavanje kancerogene izrasline na dojci.

Ključna uloga snažnog samopregleda

Svaka će žena na umjetnoj izraslini pronaći poruku koja će ih podsjetiti na ključnu ulogu redovitog samopregleda, što može značajno smanjiti uznemirujuće statistike smrtnosti od raka dojke. Kada svoj pametni telefon približe poruci, napredna NFC tehnologija posjetiteljice će odvesti direktno na web stranicu www.TheCancerBra.com, na kojoj će naći relevantne informacije o samopregledu i daljnjim koracima koje trebaju poduzeti primijete li bilo kakve promjene na dojci.

Ako žene redovito pregledavaju svoje grudi i opaze promjene u veličini, boji ili obliku - što su samo neki od mogućih simptoma ranih kancerogenih promjena - pravodobno će posjetiti liječnika i na taj način značajno poboljšati svoje šanse za preživljavanjem. ''Ako prvi grudnjak s rakom dojke pomogne samo jednoj ženi tako što će je potaknuti na samopregled i značajno povećati njezine šanse za ozdravljenjem, smatrat ćemo da je naš cilj ostvaren'', dodaje Ljiljana Jakovljević.

Što znače promjene na tvojim grudima?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.