Zdravlje Simptomi i pomoć 26. listopada 2018.

Radioterapija: novi uređaj koji istodobno snima i zrači pacijente

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Turska bolnica Acıbadem Maslak uvela je tehnologiju buduće generacije u liječenju raka – MRIdian vizualno vođenu radioterapiju odnosno radiokirurgiju.

Pomoću ove tehnologije radio-onkolog može liječiti bolesnike kao kirurg. Dostupna je i hrvatskim pacijentima.

MR Linac je najnovija tehnologija koja prva u svijetu kombinira magnetnu rezonancu i Linac, a turska bolnica Acıbadem Maslak u Istanbulu počela je liječiti onkološke bolesnike upravo pomoću uređaja MRIdian. Pomoću ove tehnologije radio-onkolog može liječiti bolesnike kao kirurg, jer ovaj uređaj omogućuje najprecizniju sliku tumora čak i u mekim tkivima. Bolnica Acıbadem Maslak je deveti MR Linac centar na svijetu.

 | Author: PR Foto: PR

MRIdian MRI vođena radioterapija i radiokirurgija predstavlja posljednji pomak u području radiološke i radiokirurške onkologije. Anatomski detalji koje daje samo MR snimanje mekih tkiva omogućavaju prilagođavanje plana liječenja na stolu i mijenjanje doza zračenja na osnovu anatomskih promjena koje se javljaju između dva tretmana. Zahvaljujući prijenosu video-snimki, ova tehnologija omogućava onkolozima i da vizualiziraju i automatski kontroliraju snop zračenja na temelju položaja tumora i okolnih organa prikazanog u realnom vremenu.

„Izuzetno smo zadovoljni što smo među prvima u svijetu pokrenuli program MRI vođene radioterapije i radiokirurgije koji pacijentima oboljelim od raka pruža niz prednosti u usporedbi s tradicionalnom radioterapijom ili radiokirurgijom. Što je najvažnije, MRIdian omogućava klinička poboljšanja u vizualizaciji i preciznom trenutnom prilagođavanju planova zračenja, kao i primjenu većih i potencijalno učinkovitijih doza zračenja“, rekao je prof. dr. Enis Ozyar, voditelj katedre za radioterapiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar i voditelj Odjela za radioterapiju Acibadem Maslak kliničkog bolničkog centra u Istanbulu.

Acibadem sa svojih 11 Centara za onkologiju, koji uključuju radioterapiju i radiokirurgiju, te sistemsko liječenje i klasičnu kirurgiju, jedan je od vodećih zdravstvenih ustanova u Turskoj i ovom dijelu Europe zbog naprednih dijagnostičkih i terapijskih usluga koje pruža onkološkim bolesnicima.

Možda te zanima... Besplatno drugo mišljenje svjetski priznatih onkologa za pacijente s karcinomom Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.