Zdravlje Zdravlje žena 09. travnja 2021.

Privatna poliklinika Magnolija najbolji je prijatelj svake žene

Foto: Privatna arhiva
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Poliklinika Magnolija najveći je privatni dijagnostičko-terapijski centar u istočnom dijelu Zagreba. Ukupnu djelatnost Poliklinike obavljaju specijalisti i subspecijalisti iz ukupno 10 medicinskih specijalnosti.

Na taj način možemo uspješno zadovoljiti potrebe pacijenata neovisno o dobi i spolu, nudeći širok raspon usluga uz individualizirani, holistički pristup. Poliklinika Magnolija nudi čitav niz dijagnostičko-terapijskih rješenja kako bi udovoljila posebnim potrebama žena. Renomirani zdravstveni stručnjaci i najsuvremenija medicinska oprema garancija je cjelovite zdravstvene skrbi.

 | Author: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Znamo da je ginekolog najbolji prijatelj svake trudnice

U Poliklinici Magnolija možete sigurno voditi trudnoću od prvog do zadnjeg dana, pratiti kako vaše dijete raste i razvija se. Uz prednosti koje nudi 3D i 4D tehnika prikaza naših ultrazvučnih uređaja i kardiotokografije (CTG) u kasnijim fazama trudnoće, možete biti svakog trenutka sigurni da će trudnoća proći uredno.

 | Author: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Za najsigurnije praćenje svake trudnoće koristimo suvremenu tehnologiju najnovije generacije

Osim praćenja trudnoće, ultrazvučnim aparatima najnovije generacije uz korištenje 3D i 4D tehnika prikaza točnije možemo dijagnosticirati uzroke nenormalnih krvarenja iz maternice. Nenormalno krvarenje iz maternice jedna je od najčešćih tegoba u žena reprodukcijske dobi. Smatra se da više od 30% žena u nekom razdoblju svoga života ima neki oblik nenormalnog krvarenja iz maternice, bilo sporadično ili učestalo, akutno ili kronično. Takva krvarenja narušavaju svakodnevne aktivnosti i kvalitetu života, pogotovo kada uzrokuju sekundarnu anemiju. Također je važno isključiti zloćudnu bolest koja može biti uzrok nepravilnog krvarenja.

U sklopu naše brige za žensko zdravlje važna nam je dijagnostika i liječenje žena s endometriozom. Endometrioza je s vremenom postala veliki javnozdravstveni problem i sve je veći broj relativno mlađih žena koje boluju od endometrioze. Bolesnicama s endometriozom najveći je problem snižena kvaliteta života zbog kronične zdjelične boli koja se manifestira kao nenormalna krvarenja iz maternice, bol kod spolnih odnosa ili kao kronična bol i „pritisak“ u zdjelici. Dodatni je klinički i javnozdravstveni problem – neplodnost, koja je prisutna u većine žena s endometriozom. Činjenica je da od pojave simptoma do postavljanja dijagnoze endometrioze prođe čak u prosjeku osam godina, što dodatno komplicira klinički aspekt bolesti stoga je kvalitetna dijagnostička obrada od presudne važnosti.

 | Author: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Brinemo se i o zdravlju probavnog sustava

Za zdravlje vašeg probavnog sustava u Poliklinici Magnolija nudimo širok spektar dijagnostičkih i terapijskih standardnih rješenja, ali i jednu novu metodu koja dosad nije bila implementirana u privatnom zdravstvenom sustavu. Riječ je o fekalnoj transplantaciji. To je postupak liječenja infuzijom tekućeg filtrata fecesa zdravog davatelja u crijevo primatelja, najčešće apliciranjem pripravka putem kolonoskopa, kako bi se normalizirala crijevna flora. Na taj način revitaliziraju se bolesnici koji su preboljeli COVID-19, a važnost ovakvog načina liječenja postaje sve veća obzirom na velik broj ljudi koji su preboljeli infekciju COVID-19 i na nepoznate dugoročne posljedice koje virus ostavlja na probavni sustav ali i kao posljedica velike upotrebe antibiotika. Ovu metodu u Poliklinici Magnolija radi doc. dr. sc. Ivana Mikolašević, subspecijalistica gastroenterologije i pionir fekalne transplantacije u Hrvatskoj. 

Poseban naglasak stavljamo na prevenciju bolesti srca 

Naš stručni tim kardiologa pomoći će vam u prevenciji i liječenju kardiovaskularnih bolesti, konstantno najčešćem uzroku smrtnosti kod žena i muškaraca u posljednjih 20 godina. Poseban naglasak stavljamo na prevenciju, stoga preporučamo redovite kontrole srca i krvnih žila koje nudimo i u sklopu preventivnih paketa sistematskih pregleda za žene i muškarce.

Svakako nismo zanemarili važnost intimnog zdravlja muške populacije. Obzirom na sve dulji životni vijek, od iznimnog značaja redovite su kontrole prostate u svrhu prevencije zloćudne bolesti. Naši stručnjaci pomoću 3D/4D transrektalnog ultrazvuka prostate nude jednostavnu, bezbolnu i učinkovitu prevenciju.

Osim navedenih djelatnosti, uslugu najviše razine nudimo u ortopediji, neurologiji i dermatovenerologiji. U novouređenom prostoru u zagrebačkoj Dubravi nudimo najveći spektar medicinskih usluga u ovom dijelu Zagreba i okolice ali i čitave regije. Predanim radom i individualiziranim pristupom shvaćamo vaše potrebe i nadmašujemo vaša očekivanja uz jamstvo sigurnosti i kvalitete. Svojim medicinskim znanjem možemo sigurno zbrinuti vas, ali i najmlađe i najstarije članove vaše obitelji, prijatelje i poznanike.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.