Zdravlje 13. listopada 2014.

Matičnom mliječi protiv virusa

Pcela2_1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Matična mliječ je bogat izvor minerala, vitamina, proteina i enzima. Sadrži čak 18 vrsta aminokiselina kao i mnoge druge tvari koje sprječavaju razvoj bakterija, virusa i infekcija.

Nosi titulu 'kraljevski žele'

Matična mliječ se u nekim zemljama zove 'kraljevski žele', tj. 'gelee royale' ili 'royal jelly', a radi se o homogenoj, gustoj, neprozirnoj i kremastoj supstanciji od bijele do blijedo-žućkaste boje koju proizvode pčele radilice i njome hrane maticu.

Upotreba matične mliječi

Matična mliječ ima snažna antibakterijska, antigljivična i antivirusna svojstva. Zahvaljujući gama-globulinu u svom sastavu, odlučujuća je u borbi protiv upala. Također je poznato da smanjuje umor te povećava tjelesnu izdržljivost, stoga je koriste i sportaši u natjecateljskom razdoblju radi veće izdržljivosti i bržeg oporavka.

Jedinstveni sastav, dar prirode

Matična mliječ je bogat kompleks prirodnih hranjivih tvari jer sadrži kombinaciju jedinstvenih sastojaka: 12-13 % bjelančevina, 12-15 % ugljikohidrata (saharoza, fruktoza, glukoza, riboza), 5-6 % masti, širok spektar vitamina (vitamini grupe B, visoka koncentracija vitamina B5 i vitamina B6), minerale: željezo, kobalt, mangan, kalij, natrij, kalcij, fosfor, magnezij, cink, sumpor, silicij, nikal, bakar itd., 17 aminokiselina, uključujući 8 esencijalnih aminokiselina, 2-6,4% 10 HDA kiseline (trans-10-hidroksi-2-decenska kiselina). Ova se kiselina nalazi isključivo u matičnoj mliječi. Postotak 10 HDA je uvjet za kvalitetu mliječi, veći je udio 10 HDA, kvalitetnija je mliječ.

Kako kupiti matičnu mliječ visoke kakvoće?

Pri kupnji ovog dragocjenog sastojka obrati pažnju da:

  • kupuješ 100% BIO, tj. ekološki proizvedenu matičnu mliječ,
  • se radi o proizvodu bez gensko modificiranih organizama (bez GMO),
  • se proizvodnja matične mliječi prati GMP certifikat – to znači, da je proizvedena pod najstrožim standardima farmaceutske industrije,
  • je bez alkohola, umjetnih bojila i konzervansa.

Tako kvalitetnu matičnu mliječ možeš pronaći i u Hrvatskoj, pod nazivom Bio Gelee Royale. Pronaći možeš Bio Gelee Royale za odrasle i Bio Gelee Royale za djecu.

Naruči obiteljsko pakiranje!

Za čitatelje Zdrave Krave pripremljena je akcija:

ZA ODRASLE: BIO Gelee Royale 3 za cijenu 2 >>
ZA DJECU: BIO Gelee Royale Kids 3 za cijenu 2 >>

Na ovaj proizvod imaš 100% garanciju, što znači da ako nisi zadovoljna rezultatima, u roku od 30 dana možeš vratiti prazne kutije i dobiti povrat novca.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.