Zdravlje Simptomi i pomoć 28. siječnja 2019.

Prevencija - ključna riječ za snažan imunitet

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Hladni dani predstavljaju izazov za naš imunološki sustav i stoga ga je poželjno ojačati pravilnom prehranom i biranim dodacima prehrani.

Zima nam, osim snježne idile i predivne prirode, nažalost često donosi i prehlade, viroze i gripe. Prevenirati simptome posljedica hladnijeg doba godine na naš organizam je moguće, ali prije svega moramo - stabilizirati imunitet. Želimo li doprinijeti njegovoj normalnoj funkciji, nužno je svakodnevicu obogatiti tradicionalnim, prirodnim dodacima prehrani.

 | Author: PR Foto: PR

Prehlada, gripa, kašalj, grlobolja i začepljen nos stanja su koja se mogu uspješno ublažiti, prevenirati ili skratiti pravilnim odabirom dodataka prehrani i biljnih spojeva te adekvatnom prehranom. Pravim odabirom istih postižemo maksimalno pozitivan učinak na naše zdravlje te tijelu osiguravamo odgovarajući izvor snage u borbi protiv neželjenih utjecaja iz okoline.

Obzirom da je zimski period, manje vremena provodimo na svježem zraku, manje se krećemo, dani su sve hladniji i kraći te je smanjena sinteza vitamina D. Iako u kontekstu vitamina D obično pomišljamo na snažne kosti, ovaj je vitamin iznimno važan i za imunitet. Istraživanja su pokazala kako je adekvatna koncentracija vitamina D bitna za prevenciju kako zaraznih odnosno infektivnih, tako i autoimunih bolesti. Također, vitamin D i kurkumin dijele neke metaboličke sličnosti pa su i zato savršen spoj.

 | Author: PR Foto: PR

Almagea® CURCUMIN FORTE+ je dodatak prehrani koji pomaže pri zadovoljenju potreba za vitaminom D i doprinosi normalnoj funkciji imuniteta.. Osim stimulacije imunološkog sustava kada je on preslab, vitamin D služi i za ublažavanje aktivnosti imunoloških stanica kada je taj sustav pretjerano aktivan.

Nativni kurkumin nije topiv u vodi, odnosno ima nisku bioraspoloživost i vrlo se brzo neiskorišten izlučuje iz organizma dok Almagea CURCUMIN FORTE+ sadrži poseban oblik solubilizata kurkumina s vitaminom D u micelama, čime doprinosi normalnoj funkciji imuniteta i pritom ima 185 puta veću bioraspoloživost od nativnog kurkumina. Almagea je novi hrvatski brend dodataka prehrani koji dolazi u inovativnom obliku - u Licaps® kapsulama za koje je karakteristično tekuće punjenje, a koje odlikuje brža apsorpcija i veća učinkovitost. Licaps kapsule ne sadrže otapala, konzervanse, gluten, škrob, plastifikatore, alergene ni GMO sastojke, lako su probavljive i blage za želudac, a zbog svog jedinstvenog oblika štite sastojke od štetnih vanjskih utjecaja i čuvaju njihovu svježinu te maskiraju okus i miris.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.