Zdravlje 10. veljače 2015.

Pomoć kod suzbijanja alergija na grinje

Alergijau
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Savjeti liječnika za prevenciju alergija odnose se na općenite preporuke za zdrav način života: zdravu prehranu, redovito kretanje i nepušenje. Uz to se alergičarima savjetuje da prate peludni kalendar, a u sezoni visoke koncentracije alergena u zraku trebali bi zatvarati prozore, po dolasku kući skinuti odjeću na kojoj bi izvana mogli unijeti zrnca peludi i redovito održavati prostor čistim

Za borbu protiv alergija potrebni su snažni saveznici

Mnogi su alergični na prašinu i grinje, a kako bi umanjila ili čak i u potpunosti uklonila neprijatelje svog zdravlja trebaš saveznike. Jedan od njih je i kvalitetan usisavač. Za usisavanje tepiha i podova predlažemo ti usisavač bez vrećice napravljen s tehnologijom PowerCyclone tvrtke Philips, koja osigurava najučinkovitije odvajanje prašine i prljavštine koja ulazi u usisavač.

Za usisavač nisu potrebne vrećice, a napravljen je za dugotrajan rad. A, vrijeme ćeš uštedjeti i tako što ne moraš kupovati i mijenjati vrećice na usisavaču. Ovi aparati sakupljaju prašinu u male spremnike koji se mogu isprazniti po potrebi, bez gubitka usisne snage tijekom procesa čišćenja. Spremnik za prašinu je vidljiv pa možeš vidjeti kako se prašina i prljavština nakupljaju, što olakšava pražnjenje spremnika kada se napuni. Svi Philipsovi usisavači bez vrećice pružaju radne značajke koje osiguravaju temeljito čišćenje. Snažni su, a ipak jednostavni za uporabu.

Čistoća je pola zdravlja!

Alergije su najčešća nezarazna bolest u Hrvatskoj pa u proljeće, kada je zbog cvjetanja bilja u zraku visoka koncentracija raznih alergena, mnoge ljude muče simptomi poput šmrcanja, kihanja, svrbeža, suzenja očiju, kašlja i škripanja u plućima. Alergijska reakcija kojom su zahvaćeni gornji dišni putevi naziva se alergijski rinitis ili peludna hunjavica, ukoliko su njome zahvaćeni donji dišni putovi, to je alergijska astma, dok se alergijske reakcije očiju zovu alergijski konjunktivitis. Među brojnim čimbenicima koji dovode do pretjerane osjetljivosti organizma na pojedine alergene iz okoline, liječnici posebno ističu nasljedni faktor.

No upozoravaju kako se nikako ne smije zanemariti niti način života, jer je poznato da pušenje značajno povećava mogućnost pojave alergije, kao i neredovita prehrana, premalo sna ili previše stresa. Zagađenost zraka i okoliša još je jedan od elemenata koji mogu utjecati na alergijske bolesti. Prava dijagnoza prvi je korak u liječenju. Kad doznaš na što si alergična, možeš se pripremiti za sezonu alergije i poduzeti sve što je potrebno kako bi prevenirala pojavu neugodnih simptoma. Do tada, ali i nakon toga ono što možeš poduzeti je održavati svoj dom čistim, a uz Philipsove usisavače to neće biti preveliki problem. 

Potraži više informacija o Philipsovim usisavačima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.