Zdravlje Pogledaj bolje 11. lipnja 2021.

Pogledaj bolje: Kako pravilno pregledati madeže

Pregled madeža
Foto: Guliver Shutterstock Melanom je jedna od vrsta raka koju je moguće prevenirati i uspješno liječiti ako se otkrije na vrijeme.

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U posljednjih 10 godina broj oboljelih od melanoma, zloćudnog raka kože, porastao je za 50 posto. Ono što moraš znati je da je melanom jedna od vrsta raka koju je moguće prevenirati i uspješno liječiti ako se otkrije na vrijeme.

Upravo iz tog razloga portal missZdrava u suradnji s dm-om već petu godinu zaredom nastavlja educirati i osvještavati čitatelje o prevenciji i ranom otkrivanju raka kože, o pravilnoj zaštiti od sunca, ispovijestima ljudi koji su preboljeli melanom.

Očekuju te brojni edukativni članci o tome kako pravilno odabrati sredstvo za sunčanje, detaljne upute što sve treba sadržavati sredstvo za sunčanje, objašnjenje što na proizvodima za sunčanje znače oznake UVA, UVB i UVC, vodič kako na vrijeme uočiti sumnjivi madež, kako koristiti metodu Punog mjeseca prilikom samopregleda kože, zanimljive i edukativne grafike na društvenim mrežama i posebno izrađena stranica na kojem ćeš moći saznati je li tvoj madež sumnjiv te također sudjelovati u ljetnom nagradnom natječaju. Pravila natječaja koji traje do 10. srpnja pročitaj ovdje.

Donosimo upute kako napraviti samopregled cijelog tijela, a moći ćeš i fotografirati svoj madež.

Tijekom trajanja projekta redovito ćemo te podsjećati da radiš samopreglede cijelog tijela i uputiti kako to napraviti, savjetovati kako da pratiš oblik, veličinu, boju i teksturu svojih madeža. Ako već sada imaš neki "sumnjivi" madež, fotografiraj ga, učitaj i usporedi u našoj aplikaciji. Klikni i saznaj više!

Rak kože je u porastu, čak i kod mlađih osoba, a ključ izlječenja je u ranoj dijagnostici. Ako se melanom dijagnosticira na vrijeme, velike su šanse za izlječenje.

U sklopu našeg nagrađivanog projekta o prevenciji melanoma, želimo potaknuti što više osoba da obave dermatološke preglede madeža i da redovito rade samopregled kod kuće. Zato te još jednom pozivamo na sudjelovanju , podsjećamo koliko je važna prevencija, ali i pravovremeni i redoviti pregledi te samopregledi. Naoružaj se oprezom, štiti se i – pogledaj bolje! Više informacija saznaj na našem micrositeu. Partner projekta "Pogledaj bolje" je dm. Klikni za nagradni natječaj!

Fill out my online form.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.