Zdravlje 23. ožujka 2015.

Medom ukloni simptome alergije

Pip-Uspr_1
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Proljeće stiže, cvijeća sve više, a s njime i vrlo neugodan vjesnik proljeća - peludna alergija. Cvjetanjem biljke ispuštaju velike količine peludi koja lebdi u zraku te kod sve većeg dijela populacije izaziva godišnji ritual kihanja i šmrcanja. Sezonski alergijski rinitis ili peludna groznica predstavlja alergijsku reakciju koja u pozadini ima pretjeranu imunološku reakciju na pojavu alergena

Senzibiliziraj organizam

Ulaskom peludi u organizam inhalacijskim putem tj. udisanjem pokreće se niz reakcija koje rezultiraju oslobađanjem antitijela (IgE) i medijatora upale histamina koji uzrokuju alergijske reakcije. Histamini izazivaju povećanu propusnost krvnih i limfnih žila te iz njih izlazi tekućina koja uzrokuje simptome, otok, crvenilo svrbež i bol. Nos, sinusi i dišni putovi otiču, pune se sekretom i postaju začepljeni. Poremećaji koje uzrokuje alergijski rinitis odražavaju se i na funkciju pluća i srca, a oboljenje je često povezano s bronhijalnom astmom. Alergija nije izlječiva ,ali postoji terapija koja ublažava i uklanja simptome te olakšava život alergičnim osobama. Saveznici u suzbijanju alergijskog rinitisa i peludnih alergija su pčelinji proizvodi, proizvodi iz prirode! Pomoć na prirodan način.

Med može uvelike pomoći kod peludne alergije tzv. specifičnom imunoterapijom alergijskih bolesti dišnog sustava, senzibilizacijom na inhalacijske alergene iz okoliša kao što je pelud. Često, pa i kontinuiranom konzumacijom meda tijekom cijele godine, do jednog grama dnevno po kilogramu tjelesne težine, u organizam unosimo poddozirano pelud u svrhu senzibilizacije organizma, a time i smanjenja alergijskih reakcija na pelud. Na ovaj način potičemo organizam na izgradnju vlastitih obrambenih mehanizama, što rezultira smanjenim ili u potpunosti izostalim alergijskim smetnjama.

Učinkovita zaštita od alergija i alergijskih simptoma

Antialergijski učinak matične mliječi je znanstveno dokazan, ta se značajka pripisuje glikoproteinu iz matične mliječi koji suprimira antigen, inhibira specifičnu proizvodnju IgE i histamina iz mastocita.

Prirodan izvor antioksidansa i imunomodulatora flavonoida

Kvercetin iz propolisa biljni je pigment, smatra se pretečom i predstavnikom svih bioflavonoida. Normalizira i jača imunološki sustav, ublažava simptome peludne alergije te bolesti dišnog sustava. Zato treba koristiti propolis koji je deklariran kroz količinu ukupnih flavonoida, a ne količinu suhe tvari.

Svi pčelinji proizvodi zasebno i u kombinaciji, Apiterapija PIP, blagotvorno djeluju na organizam, potiču rad imunološkog sustava, povećavaju tjelesnu izdržljivost i smanjuju zamor, čestu posljedicu alergijskih reakcija. Prevencija je najbolji način za borbu s alergijom. Stoga, pravilnim odabirom meda, propolisa i matične mliječi možemo spremni dočekati sezonu alergija i poboljšati kvalitetu života.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.