Zdravlje 10. svibnja 2019.

Ove fotografije otkrivaju zašto ne treba ići u krevet s mobitelom

1/2
Foto: Screenshot Facebook
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kada pročitaš ovo možda ćeš razmisliti dvaput o upotrebi pametnog telefona u krevetu. Već je dobro poznato da pametni telefoni mogu negativno utjecati na navike spavanja, a nakon fotografije koju je na Facebooku objavila vatrogasna postaja u New Hampshireu, postalo je jasno da mogu postati sigurnosni problem za tebe i tvoju obitelj.

Vatrogasci iz Newtona podijelili su fotografiju spaljene plahte i jastuka pokraj punjača kao dokaz da se to može dogoditi svakome, a najugroženiji su djeca i mladi.

Možda te zanima... Što učiniti ako ti mobitel padne u vodu, možeš li ga spasiti? Eko

"Istraživanje je pokazalo da 53 posto djece i tinejdžera puni svoje tablete i mobitele na krevetu ili čak ispod jastuka, a tako se punjač dodatno zagrijava. Drugo istraživanje je pokazalo da 72 posto djece i 89 posto tinejdžera koristi barem jedan uređaj u blizini svoga kreveta neposredno prije spavanja što povećava opasnost da se krevet ili jastuk zapale", navodi se u studiji objavljenoj 2016. u časopisu JAMA Pediatrics.



"Kako bi zaštitila sebe i svoje ukućane uvijek koristi službeni punjač", ​​kaže Rachel Rothman, ing. u Good Housekeeping Instituteu. Rothman savjetuje da provjeriš je li Apple certificiran tako da potražiš logotip "Made for iPod / iPhone / iPad", kaže ona. "Izbjegavaj punjenje u ekstremnim okolišnim uvjetima kada je jako vruće ili hladno i za svaki slučaj makni punjač iz utičnice. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.