Zdravlje 24. svibnja 2023.

Osvojite električni romobil s kojim ćete u trenu stići na odredište!

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Katkad je dovoljna samo jedna sekunda nepažnje da se dogodi nezgoda ili da nešto pođe po zlu, stoga mnogi od nas vole stvari provjeriti dvaput! Neki dvaput provjeravaju jesu li isključili peglu iz struje, a neki dvaput provjeravaju jesu li zaključali stan ili auto. Podijelite s nama svoju osobnu priču ili situaciju kada ste osjetili da vam nedostaje sigurnosti i možda baš vi osvojite jedan od čak 3 vrijedna električna romobila koje poklanja Hrvatski ured za osiguranje.

Stavite li i vi kamen pod kotač kada parkirate na nizbrdici? Ostavite li upaljeno svjetlo prije odlaska na godišnji? Provjeravate li 4x4 na kalkulatoru za svaki slučaj? Ako imate takvu praksu ili anegdotu koju nam želite otkriti, uključite se u nagradni izazov Hrvatskog ureda za osiguranje ŠTO JE SIGURNO, SIGURNO JE koji vam poklanja 3 vrijedna električna romobila XIAOMI ELECTRIC SCOOTER 3 LITE – prijevozno sredstvo s kojim ćete vješto izbjeći gradske gužve i za tren stići na odredište, ali pritom i uživati u vožnji. Kliknite OVDJE i podijelite s nama svoje vlastite prakse, priče ili anegdote. Osim toga, možete nam otkriti situaciju koja je u vama izazvala osjećaj nesigurnosti. Ne brinite, nije teško!

Bez obzira na to jeste li u vlastitom domu, na poslu ili u javnosti, osjećaj sigurnosti ključan je za naše mentalno i fizičko zdravlje. No, unatoč tomu, sigurnost nije uvijek zajamčena i brojni su faktori koji mogu ugroziti taj osjećaj zbog čega se upravo sigurnosti, danas možda više nego ikad prije, pridaje velika pozornost u svim aspektima života – od načina kako gradimo naše kuće i uređujemo svoje životne i radne prostore do načina na koji štitimo svoju pokretnu i nepokretnu imovinu. Zapravo, kroz cijeli naš život i posao izloženi smo različitim rizicima. Od zdravstvenih i imovinskih, preko nesretnih slučajeva pa sve do rizika za poslovanje. Ako nismo upoznati sa time kako se od tih rizika možemo osigurati i financijski zaštititi, u slučaju da se neki od tih rizika i ostvari, može doći do ozbiljnih životnih i poslovnih ugroza.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Izazovi vezani uz sigurnost u posljednjih su se nekoliko godina dramatično povećali, zbog čega se sve veći broj ljudi okreće upravo osiguranju kao nužnom načinu zaštite od različitih vrsta rizika kako bi se minimizirale posljedice u slučaju nepredviđenih situacija – od krađa i provala, preko prirodnih i elementarnih nepogoda pa sve do različitih tehnoloških prijetnji. Nažalost, nitko od nas ne zna što nam nosi novi dan i kakve nas sve nezgode i rizici mogu zadesiti sutra. Upravo zato su police osiguranja odličan način da zaštitimo svoju imovinu, sebe i svoje zdravlje, ali i svoje najmilije.

Koliko god bili oprezni, neke situacije jednostavno je nemoguće predvidjeti i spriječiti jer su izvan naše kontrole. Požari, provale, puknuća cijevi i izljevi vode, potresi, poplave… sve su to situacije kod kojih ako ne postoji zaštita osiguranja, sve troškove popravka, nadoknade ukradenog ili razbijenog, novih podnih obloga, čišćenja zgarišta nakon požara… padaju na teret pojedinca. Ali vremena se mijenjaju pa tako i ljudske navike. Nekada se na osiguranja većinski gledalo kao na oblik štednje, umjesto na ono što ona zaista i jesu – ulaganje u vlastitu zaštitu i budućnost. Svatko od nas kroz život se suočava s brojnim rizicima zbog kojih se možemo naći u ozbiljnim problemima i zato je mudro osigurati se na vrijeme.

Nagradni natječaj ŠTO JE SIGURNO, SIGURNO JE! provodi se u okviru kampanje SIGURNIJE SUTRA – informativno-edukativnog višegodišnjeg projekta financijske pismenosti na području osiguranja kojeg provode društava za osiguranje i Hrvatskog ureda za osiguranje s ciljem afirmacije i popularizacije financijske pismenosti građana. Na web stranici možete pronaći relevantne i važne informacije iz svijeta osiguranja, otkriti kako se osigurati i financijski zaštititi i od ostalih rizika te doznati zašto je danas, možda više nego ikad prije, važno imati policu osiguranja. O kampanji se možete informirati i putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

Samo te JEDAN KLIK i JEDNA REČENICA dijele od najpopularnijeg prijevoznog sredstva u gradu! U slučaju da osvojite električni romobil, zapamtite - vozite oprezno i odgovorno, jer što je sigurno, sigurno je!

Pravila nagradnog natječaja

Sponzorirani sadržaj nastao je u suradnji s Hrvatskim uredom za osiguranje.