Zdravlje Wellness 15. studenoga 2019.

Opustite se u Međimurju uz wellness s lokalnim sezonskim proizvodima

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Stiglo nam je jesensko vrijeme, a samim time naše se tijelo počinje privikavati na niže temperature, manje sunca i vlažniju okolinu.

No, svi ljubitelji jeseni znaju koje sve čari ona donosi sa sobom. Počinjemo se pripremati za nekima najljepše doba u godini – zimu, a kako bi tranzicija bila što jednostavnija sami moramo svoje tijelo nagraditi nekim dobrobitima iz prirode. Gdje bolje nego u LifeClass Termama Sveti Martin, prvom Healthiness resortu u Europi.

Prvi Healthiness resort u Europi

Iako su priroda i fina hrana wellness sam po sebi, ipak je potrebno spomenuti i onaj pravi, službeni. On se krije u okrilju resorta Terme Sveti Martin i sastoji se od niza opuštajućih aktivnosti: bazeni, jacuzziji, masaže i saune. Upravo je na mjestu gdje je sada resort, davne 1913. godine potekla termomineralna ljekovita voda kada su tražili naftu, a njezin ljekoviti učinak djeluje u tri bazena i tri Whirlpoola koji su idealan odabir za početak ili kraj dana.

 | Author: PR Foto: PR

Terme Sveti Martin začetnik su Healthiness koncepta gdje posjetitelj na jednom mjestu dobiva kombinaciju aktivnog odmora, wellness doživljaja i podizanja svijesti o vlastitom zdravlju s ciljem vraćanja u ravnotežu i probuđivanja svojega tijela, uma i duše.

Prirodna kozmetika proizvodi se u Hotelu

Ono što Terme Sveti Martin izdvaja od ostalih resorta i termalnih kupališta je i činjenica da sami proizvode kozmetiku koja se koristi u Wellness Centru kao i u saunama. No, osim što gosti mogu uživati u pilinzima, oni ih i sami, uz pomoć Healthiness managera mogu izraditi.

 | Author: PR Foto: PR

Naš gost može doći i u suradnji sa mnom izraditi svoju prirodnu kozmetiku, krenuvši od pilinga bilo solnih ili šećernih, pa sve do mazalica za tijelo koji su na bazi hladno prešanih ulja. Kozmetičke proizvode koje izradite u našoj radionici možete ponijeti u wellness i koristiti ih u parnoj sauni“, rekla nam je Gracia Petek koja je u LifeClass Termama Sveti Martin zadužena za dobrobit gostiju.

Također, Gracia nadodaje: „Od ove godine imamo u ponudi više vrsta radionica koje su otvorene kako za naše goste, tako i za vanjske posjetitelje. Nakon izrade preparata, klijent koji je prisutan na radionici te preparate može koristiti kod nas ili ih može nositi kući. Osim preparata, kući će ponijeti i znanje kako ih pripraviti i koristiti."

 | Author: PR Foto: PR

Što je odmor bez prirode?

Međimurje su obilježile rijeke Mura i Drava. Nakon što ste upoznali Žabnik, Muru i Sveti Martin na Muri, koji je također okrunjen kao EDEN destinacija, vrijeme je da upoznate njezinu sestru Dravu i to na malo drugačiji način. U Donjoj Dubravi, odvija se jedna zanimljiva riječna aktivnost, rafting na Dravi koji kreće od brane hidrocentrale Donja Dubrava. Riječ je o spustu starim tokom rijeke Drave čija je dužina 14 kilometara, a prije puta skiper će vas upoznati sa zanimljivostima o akumulacijskom jezeru, samoj Dravi, pritocima starog toka rijeke Drave te flori i fauni koja vas okružuje.

 | Author: PR Foto: PR

Međimurci čak i pjevaju o tome kako je Međimurje „lepo zeleno i cvetićem ograjeno“, a u te se tvrdnje moguće uvjeriti prvim dolaskom u ovaj zeleni kraj. Plodni prostor između Drave i Mure UNESCO je uvrstio i zaštitio kao prekogranični rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav, baš kao i međimursku popevku. Pravi melem za oči čine prirodne atrakcije poput krajolika gornjeg Međimurja, Bedekovićevih graba, ali i pomno uređene okućnice te parkovi.

 | Author: PR Foto: PR

Poželite li i vi osjetiti Healthiness ponudu Termi, istražite jedan od paketa u ponudi te počastite svoje tijelo daškom lokalne ponude Međimurja.

Više o Termama Sveti Martin potražite na www.termesvetimartin.com

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.