Zdravlje Zdravlje žena 09. rujna 2016.

Oni koji misle da je porod carskim rezom lakši, razuvjerit će se nakon ovoga

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako je carski rez porod kao i vaginalni, nije rijetkost da se stvaraju rasprave oko toga da je ovo lakši i manje bolan način porođaja. Mama Raye Lee iz američke savezne države Missouri na Facebooku je objavila necenzurirane fotografije svojih ožiljaka nakon carskog kao odgovor na česte neinformirane, nepromišljene i grube komentare drugih ljudi.

"Činjenica da su iz malog reza od nekoliko centimetara iz mene izvukli živo vrišteće dijete, a prije toga razrezali sve slojeve kože, masnog tkiva, mišića i organa kako bi došli do djeteta, nešto je potpuno drugačije od onoga kako sam zamišljala da će izgledati rođenje mog sina.

To nije bilo ugodno iskustvo, i još uvijek nije. Koristimo mišiće trupa za doslovce sve... čak i za sjedenje, zamislite kakav je osjećaj kad ih ne možete koristiti skoro šest i više tjedana. Kad vam medicinska sestra prvi put kaže da se dignete iz kreveta, a vi umirete od bolova jer vam se tijelo rastvara zbog šavova, i onda shvatite ironiju u svakom komentaru koji kaže da je to "lakši izlaz". 

Ja sam najjača žena koju znam. Ne samo za samu sebe, već i za mog prekrasnog sina... i iskreno, prošla bih kroz ovo svaki dan samo da budem sigurna da ću moći vidjeti njegovo nasmiješeno lice", napisala je Raye Lee.

Ostatak teksta te fotografije carskog reza pročitaj i pogledaj na potralu Klokanica.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.