Zdravlje 03. listopada 2014.

Novi laboratorij Poliklinike Breyer

Poliklinika_Breyer
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Poliklinika Breyer otvorila je još jedan, novouređeni i visokofunkcionalni laboratorijski prostor u kojem je moguće obaviti cjelokupnu biokemijsku i mikrobiološku laboratorijsku dijagnostiku. Novi laboratorijski prostor nalazi se u sklopu Centra Bundek, Ede Murtića 9, na njegovoj istočnoj strani

Kao i postojeći laboratorij u Ilici 191 i ovaj je opremljen suvremenom i visokokvalitetnom dijagnostičkom opremom, dok profesionalno i stručno osoblje medicinskih biokemičara i mikrobiologa, jamči cjelovitu, brzu i preciznu laboratorijsku obradu.

Ravnateljica Poliklinike Breyer, magistra Hana Breyer Priselac s velikim je zadovoljstvom dočekala otvorenje nove, druge po redu lokacije: ''Nakon prošlogodišnjeg otvaranja mikrobiološkog laboratorija odlučili smo se i za ovaj veliki korak. Uočili smo potrebu naših klijenta za dvjema lokacijama i vjerujemo kako ćemo ovim otvorenjem opravdati očekivanja naših sadašnjih, a nadamo se i budućih klijenata te im olakšati vođenje brige o svome zdravlju i zdravlju njihovih bližnjih.''

Novi laboratorij površine je 120m² i svojim je uređenjem u potpunosti prilagođen potrebama klijenata; prozračna i udobna čekaonica, prostran i funkcionalan toalet, osigurana zona privatnosti pri uzimanju uzoraka krvi. Oba laboratorija Poliklinike Breyer su elektronski povezana, stoga su svi podaci o prethodnim posjetama laboratoriju, kao i nalazi pretraga, klijentima dostupni u oba laboratorija, bez obzira u kojem od njih je pretraga izvršena. Identično je i obilježavanje uzoraka bar-kodom tako da je eliminirana i najmanja mogućnosti zamjene uzoraka.

Prenatalni DNA test i brza dijagnostika slabosti srca

Na obje lokacije Poliklinike Breyer moguće je uz kompletnu mikrobiološku analizu obaviti i velik broj pretraga među kojima se posebno ističu Prenatalni DNA Harmony test, Kalprotektin – biljeg upalnih procesa u crijevima, test na prisutvo klamidija iz urinotrakta te srčani marker NT-proBNP – omogućava brzu dijagnostiku i praćenje liječenja slabosti srca – iznimno korisne pretrage koje čine ponudu Poliklinike Breyer jedinstvenom.

Novootvoreni laboratorijski prostor u sklopu Centra Bundek za sada će raditi od 7.00 do 16.00 sati, a uzroci se zaprimaju do 14.00 sati. Osim dva osigurana parkirna mjesta ispred samog laboratorija dostupan je i parking u javnoj garaži Centra Bundek te na svim okolnim parkirnim mjestima. Laboratorij u Ilici 191 i dalje će raditi prema svom uobičajenom radnom vremenu; od 7.00 do 18.00 sati te svaku subotu od 8.00 do 12.00 sati.

Dolazak nije potrebno unaprijed dogovarati, a većina je nalaza gotova isti dan te se nalazi klijentu mogu poslati e-mailom, poštom ili fax-om. Za sve upite stručno osoblje Poliklinike Breyer stoji na raspolaganju putem maila lab@breyer.hr

Međunarodni standard brige o pacijentu

Poliklinika Breyer cijeli proces laboratorijske dijagnostike obavlja na visokoj razini kvalitete rada, a laboratorijski rad kontrolira više neovisnih institucija: Hrvatsko društvo medicinskih biokemičara, Referenzinstitut für Bioanalitik iz Njemačke, UK Neqas iz Velike Britanije te Hrvatska akreditacijska agencija koja je još 2011. godine Laboratoriju Breyer dodijelila akreditaciju ISO 15189. Temeljem akreditacije ISO 15189 koja jamči zadovoljenje međunarodnih standarda za skrb o pacijentu, kao i laboratorijsku odgovornost, laboratorij Poliklinike Breyer ističe se kao jedan je od svega pet akreditiranih laboratorija u Republici Hrvatskoj.

Dr. sc. Darija Breyer, specijalist medicinske biokemije, 1. ožujka 1997. godine osnovala je Laboratorij Breyer. Laboratorij je započeo s radom u skromnim uvjetima, u Prilazu Gjure Deželića te je u početku brojao svega dvoje zaposlenih. Glas o pouzdanosti, kvaliteti rada, ljubaznosti te brzini usluge ubrzo je proširio krug stalnih korisnika te je 2007. godine Laboratorij Breyer preselio u ciljano građen prostor u Ilici 191. Kontinuiranim rastom i razvojem prošle je godine otvoren mikrobiološki laboratorij te je Laboratorij Breyer postao Poliklinika Breyer. Ove je godine otvorena još jedna poslovna jedinica, ovaj put u južnom djelu grada, u sklopu Centra Bundek koja je, uz postojeći laboratoriju u Ilici 191, dokaz vrhunske kvalitete rada i usluga Poliklinike Breyer.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.