Zdravlje 10. rujna 2015.

Najzdraviji piknik za školarce!

Piknik_1
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Već od 10 ujutro Maksimir će i u subotu i u nedjelju 12. i 13. rujna biti rezerviran samo za djecu i njihove roditelje. Kazališne predstave, plesne točke, kreativne radionice, nagradne igre, školarcima dva dana ispunjena zabavom sigurno neće teško pasti

Jedna od zvijezda zabave bit će i Spužva Bob Skockani, vječno radosni stanovnik Bikini doline na dnu mora koji zna kako uvijek sve okrenuti da ispadne na dobro. Konzum te zove da potražiš i zaviriš u Vreću sreću, a s njime ćeš se družiti i na etiketi Janinog ledenog čaja od prirodne mineralne vode, ekstrakata čaja, aroma i voćnog soka. 

''Čovječe, napij se''!

Jana Junior će za sve školarce pripremiti igru “Čovječe, napij se” uz koju ćemo se zabaviti ali i učiti da je hidratacija obavezna za vrijeme i nakon svake fizičke aktivnosti. Da sve bude zabavnije i plemenitije podsjetit će nas SpužvaBob Skockani koji poručuje djeci diljem svijeta da budu dobri, hrabri, pozitivni, da dijele s drugima i da budu timski igrači! Da li će školarci poslušati savjete SpužvaBoba Skockanog, vidjet ćemo već u Maksimiru tijekom natjecanja timova u okviru Dječjih olimpijskih igara. Dodatno, sve one koji donesu staru školsku torbu počastit ćemo Jana ledenim čajevima SpužvaBob Skockani na bazi prirodne mineralne vode Jane uz dodatak ekstrakta čaja, aroma i voćnog soka.

Sve to će iziskivati jako puno energije, hrane koja će biti dostupna na nekoliko mjesta. Delicije bez premca moći će se naći na štandu Dida Božinih namaza i džemova iz ekološki uzgojenog voća te ručno branih plodova, sve inspirirano Mediteranom i Dalmacijom.

Nećemo zaboraviti ni roditelje, znaš već, vole nas, paze, brinu o nama. Na pikniku na njih organiziramo posebnu Školu kuhanja koju će im voditi poznati kuharski chef Branko Ognjenović. Učit će ih samo zdravim obrocima – jelima od Ledove smrznute ribe, smoothieja sa smrznutim Ledovim voćem, zdravim jelima s PIKO­vom salamom. PIKO­va salama zato što nema smisla da si savršen sendvič pokušaš napraviti bez savršene salame. A PIKO je doista nešto posebno. Od PIKO originala, PIKA s povrćem do PIKA sa sirom, sve je riječ o čistom crvenom mesu, bjelančevinama da ti pamet stane, ali bez pojačivača okusa, umjetnih bojila, glutena ili soje. Jer tvoje zdravlje je na prvom mjestu, pa i onda kada je riječ o nečemu ovako ludo ukusnom.

Samo zdravi obroci

Chef će roditelje učiti samo zdravim obrocima – jelima od Ledove smrznute ribe, smoothieja sa smrznutim Ledovim voćem. Na Najvećem pikniku za školarce očekuje te i kulinarski show Dječja gastro zvijezda, gdje ćemo svi skupa učiti kako pripremati sendviče od Margo margarina i sirnog namaza ABC kakve još nikada u životu nisi vidio. Ni okusio, naravno, što ćeš nakon ovog showa također moći.

Obećali smo još nagradnih igara? Naravno da jesmo! Na Najvećem pikniku obavezno svrati do LEGO Store igraonice, zbog neponovljivih pogodnosti, ali i zbog nagradne igre s LEGO nagradama.

A bit ćemo malo i korisni i jako dobri, pa ćemo se odazvati akciji Torbake za đake, mreže podrške romskoj djeci REYN Hrvatska i Pučkog otvorenog učilišta Korak po korak, koji će za prikupljati stare đačke torbe, naravno, ako su čiste i neoštećene, za djecu čiji roditelji im to inače ne bi mogli priuštiti.

Sigurnost u prometu

O sigurnosti u prometu poučavat će HAK i AMK Maksimir. Udruga profesionalnih vatrogasaca objasnit će kako ugasiti požar, ali i kako ga niti ne prouzročiti. HAŠK Mladost pomoći će vam odabrati sport baš za vas, a Mali sportaši sa Sportske akademije predstavit će univerzalni sportski program za djecu do deset godina. Znanstvena radionica Udruge profesor Baltazar pokazat će ti svojim pokusima da 'Znanost nije šala, ali može biti dobra zabava'.

A umjetnost? Za bojanje lica i bojanje tekstila bit će zaduženi galerija Vivoda i Hobby art. Za ples Atomic Dance Factory i plesni studio Step by step. Za pjesmu dječji zborovi Kikići, Bajka i Pahuljice. Psihologinja dr. sc. Anita Laura Koralija držat će radionicu 'Vrijedi li biti savršen?' dok će nutricionistica doc. dr. sc. Darija Vranešić Bender upozoravati roditelje na važnost hidracije kod djece te prezentirati školski projekt 'Petica' ­ program prevencije pretilosti djece školske dobi Hrvatskog liječničkog zbora. Bit će to jako korisno. U posebnom dijelu programa učit ćemo o zdravlju i higijeni školaraca pa će i djeca i roditelji doznati sve o cijepljenju. A Stomatološki fakultet iz Zagreba poučit će djecu kako je najlakše obraniti se od najgoreg neprijatelja djece – karijesa.

U ta dva dana carstva djece, u Maksimiru će usto imati koncert Ivana Kindl i Endi. I doista će biti jako dobro. Neka i vama i vašim mališanima početak školske godine bude pun zabave i optimizma!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.