Zdravlje 03. travnja 2017.

Način hoda otkriva zdravstveno stanje i način na koji postižeš orgazam

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Način na koji hodamo može ukazivati ​​na niz pritajenih zdravstvenih problema, poput nedostatka vitamina ili dijabetes. Također, hod otkriva i tajne seksualnog života.

Žene koje imaju redovite orgazme hodaju dugim koracima, dok one koje ih teže postižu koračaju manjim koracima.

Kratki koraci mogu upućivati ​​i na osteoartritis u kukovima, probleme s koljenima, ali i oštećenja mišića nastala uslijed prečestog i dugotrajnog hodanja u štiklama.

Hodanje_2 | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

Spori hod često može otkriti probleme s pamćenjem i zaključivanjem, ali i biti rani znak Alzheimerove bolesti, otkrili su američki istraživači.

Hod bez zamaha rukama upućuje na probleme s leđima, vratom i ramenima. Ako se jedno rame pokreće pri hodu više od drugog, to može biti znak problema s vratom i leđima, nastalih uslijed sjedilačkog načina života.

Visoko podizanje stopala i teški koraci mogu upućivati ​​na manjak vitamina B12 zbog kojeg se gubi osjećaj u stopalima, ali i na dijabetes.

I brzina kojom hodamo je značajna. Osobe s artritisom prelaze manje od jednog metra u sekundi, dok zdravi ljudi koračaju brzinom od 1,2 do 1,4 metra u sekundi.

Doznaj kako šetnja jača kreativnost

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.